Alltför ödmjukt Vittsjö förlorade med 3-1 mot Rosengård

MALMÖ. På ”årets längsta dag” -sommarsolståndet den 21 juni, spelades skånederby mellan Rosengård och Vittsjö GIK på Malmö IP. Glädjande att notera var att delar av Vittsjö hejarklack fanns på plats i Malmö. Naturligtvis extra svårt att möta Rosengård efter att dessa spelat 0-0 mot Kristianstad.

......Vittsjös bästa spelare, Clare Polkinghorn.

Redan i 9 minuten tar Rosengård ledningen genom livsfarliga Olivia Schough som skjuter ett hårt skott i bortre gaveln, helt otagbart för Sabrina D’ Angelo. Rosengård utökar i 18 minuten sin ledning genom ett riktigt ”turmål”, återigen genom Olivia Schough, som fick en ”halvträff” med okontrollerbar studs av boll i marken och senare i mål, otagbart för Sabrina D’ Angelo.
Efter halvtimmen spelad märks det att Rosengård är serieledare, detta grundat i att man har övertag vad gäller samspelta landslagsspelare men Vittsjö står emot riktigt bra i försvaret. Nellie Persson är mycket nära att reducera i den 39 minuten, bollen reflexräddas av Stefanie Labbé i Rosengårdsmålet.

Första halvlek är anfallsmässigt helt Rosengårds. Summan blir ett vackert spelmål och ett ”turmål” som gör att hemmalaget går till vila med 2-0 på tavlan. Vittsjö gav anfallsspelarna för många svåra och alltför slarviga passningar för att dessa skall kunna skapa något.

Andra halvlek har nästan bara startat då tuffa Emiliy Gielnik genom säker nick reducerar till 2-1. Vittsjö inleder halvleken mer beslutsamt, Emelies mål verkar gett laget mer energi för stunden. Fortfarande ges tyvärr Markstedt, Gielnik och Nyström i Vittsjö-anfallet alltför slarviga passningar för att dessa skall kunna förvalta dessa på bättre sätt. Försvarsgeneralen och lagkapten Sandra Adolfsson leder Vittsjös försvarsspel även idag på bästa sätt. Hälften in i andra halvlek tenderar matchen att bli mer jämn. Rosengård ser ut att chansa mer i sitt anfallsspel, Vittsjö verkar ha mer koll på spelet för stunden. Gielnek går ut på grund av skada, in kommer Beatrice Persson. Rosengård utökar sin ledning till 3-1 genom nick av Sanne Troedsgaard efter att Vittsjö slarvat i försvaret och släpper markeringar i eget målområde. I 84 minuten fanns chansen till reducering för Vittsjö, men tyvärr rann även denna ut i sanden.

Sabrina D´Angelo

Clare Polkinghorn

Enligt min uppfattning framstår Clare Polkinghorn och Sabrina D´Angelo som Vittsjös bästa spelare under matchen.

Nu kommer äntligen en säkert av många efterlängtad hemmamatch. Den 28 juni möter Vittsjö Djurgården på Idrottsparken. Säkert behövs då en riktigt högljudd publik för att ta tre poäng.