Vänta o se…

VITTSJÖ. Väntans tider är inte förbi ännu, men med på min dagliga vattenkanne- runda får jag ju bara kolla hur det går i trädgårdens alla hörn. I dessa dagar så måste ju vatten tillföras för att det skall växa o vilken tur att det inte är hektar att vanna.

Savojkål

I detta gröna buskage finns det två olika sorters kål, den främsta är en sort som går under namnet savojkål, ett mellanting mellan huvudsallad och bladkål. Kommer ursprungligen från en region "Savojen" i västra Alperna. Är ett bra alternativ för att göra kåldolmar eller varför inte strimla till en sallad och tillsammans blanda andra grönsaker i. Enligt faktaböckerna så finns det många olika kålsorter. Så passa på att prova när dessa finns att tillgå i butiken. Har jag tur så kanske blir det två st savojkål. Bakom dessa två finns ett antal så kallade prydnadskål. Också en kålsort men som oftast inhandlas till hösten när de är klara. Tillsammans med andra färgglada höstväxter sätts de ofta ihop i en bytta på trappen. Så jag får vänta och se i vilka färger dom kommer att framträda i.

Små små frö sattes i våras för att nu några veckor senare har de blivit stora och höga. Tomatfrö som i år har haft en mycket bra grogrund, samtliga frö tog sig och nu börjar det att bli trångt. Men dom får stå trångt, kan inte flytta på dom nu när det börjar bli tomater på varje planta. Visst har det hjälpt att dom är planterade i växthus, bra värme/ fuktighet underlättar ju. Olika sorter sattes ju, både vanliga/höga, tiger tomat men också cocktailtomater. Spännande tid för oss små odlare.

Måste ju bara ta med denna färgglada översållade blomprakt en Flammentanz röd ros som varje år blommar så rikligt. Doften är svagt näst intill obefintlig men den är bara så ljuvlig att titta på, visst den sticks men va då då.

Så allt är inte bara grönt i min trädgård men mycket är i väntans tider, fortsättning följer.

 

Top