Derbyt mellan Vittsjö och Kristianstad slutade mållöst

VITTSJÖ. Det kom att bli en spännande, lite typisk ”derbymatch” mellan två starka lag på Idrottsparken. Allt inramat av underbart väder och äntligen en ganska stor publik på plats.

Kristianstad inleder matchen med ett visst spelövertag och skapar snabbt tre hörnor. Efter kvarten spelad har Vittsjö tagit tag i spelet som sedan övergår till att bli en jämn match. Både Fernanda Da Silva och Clare Polkinghorn har fina skott mot Melian Loeck i Kristianstadsmålet. Halvleken slutar mållös.

I andra halvlek är det Vittsjö som inleder med att skapa bland annat fyra hörnor och flera skott mot mål. Nu är det Melian Loeck i Kristianstadsmålet som räddar laget från baklängesmål. Tyvärr är det fortfarande alltför många skott från Vittsjö som går strax utanför motståndarmålet. Både Anna Welin och Mia Carlsson hade farliga skott mot Sabrina D’ Angelo i Vittsjömålet där hon fick visa sin höga klass.

I den 88 minuten var Clara Markstedt mycket nära att skapa ledning för Vittsjö men bollen strök tyvärr utanför vänsterstolpen.

Till bästa Vittsjöspelare utsågs Clare Polkinghorn. Även Sabrina D’ Angelo gjorde en fantastisk insats.

Robert Bergström, tränare för Vittsjö menade att laget var för passiva under den första kvarten. Det var inte så vi ville inleda matchen, precis tvärtom, vi ville pressa och vara framåtlutade. Vi hade lite funderingar på hur de skulle spela, nu hade de en fyrbackslinje och då var det naturligt att vi skulle pressa. Nu blev det inte så de får några hörnor, men sen äter vi oss in i matchen för att i andra halvlek vara bättre än Kristianstad, avslutar Robert Bergström.

Nu startar tre veckors semester för Vittsjölaget för att den 2 augusti åter vara på plats för att ta upp träningen. Då är även Tove Almqvist och Michelle De Jongh klara för spel.

Nästa match för Vittsjö är en bortamatch mot Växjö den 20 augusti.
Spel på Vittsjö Idrottspark blir det den 26 augusti då serieledande FC Rosengård gästar arenan.

Några extrabilder:

Äntligen får publik komma till arenan

I publiken fanns Sofie Andersson, som gjort många mål för Vittsjölaget

 

......bollen tar i överliggaren

 

Top