Våfflans dag firades på Bjärnums museum i stråladen vårväder
BJÄRNUM. Våfflans dag inträffade en fredag detta år och många var vi som hade hörsammat kallelsen till Museet i Bjärnum.
Offensiva Bjärnum. firade man ”Våfflans Dag” uppe på Muséet under fredagseftermiddagen och många hade kommit för att smaka nymodigheten. Frasig Våffla, grädde och jordgubbskräm.
Monica Andreasson med stab hade vikt eftermiddagen åt att grädda våfflor på löpande band. Smeten tog slut och någon fick åka till affären och handla mer ingredienser för att kunna få ihop det med så många som ville ha våffla med grädde och jordgubbssylt denna speciella dag ”Våfflans Dag”.
Det var Monica Andreasson som kom med idén att servera våfflor på Musèet denna Våfflas dag och visst var det populärt.
Med andra ord en lyckad tillställning som Monica inte kunde föreställa sig då hon framförde sitt förslag med att servera våfflor den 25 mars.
Längst bak i Våffeltältet fann vi två mekaniker som dagen till ära skötte Våffeljärnen. Tusan så goda våfflor Håkan och Jonas gräddade.
Till sin hjälp i våffeltältet hade hon två mekaniker och dom var flinka med att fylla våffeljärnen med smet och se till så att alla fick sig en våffla inom rimlig tid. Håkan hade en bra tid på 2.20 minuter för en dubbelsmet och Jonas låg inte långt efter på 2.30. Jonas starka sida var nog grädden och sylten.
Vi var många som ville provsmaka Årets första våfflor och i publiken såg man även besökare från grannbyn Vittsjö.
Och det såg han ut att slå alla andra i att blanda och lägga på. En helt underbar vårdag uppe på byns stolthet Muséet när den är som bäst.