Stor uppslutning vid ”300-klubbens” träff

VITTSJÖ. Så var det efter uppehåll under pandemin dags för ”300-klubben” att träffas på Vittsjö Idrottspark.

Att bli medlem i ”300-klubben” är ett populärt och enkelt sätt att stödja ortens damallsvenska fotbollslag. I skrivande stund är det inte mindre än 224 personer som betalt in avgiften som självklart är 300:-. Som medlem blir man då även inbjuden till några av lagets träningar där tränare och spelare berättar och svarar på frågor om fotboll på högsta nivå.

Under torsdagskvällen fanns ett 50-tal medlemmar på Idrottsparken. Av resonemanget bland åskådarna under lagets träning är det lätt att förstå hur damfotbollen engagerar och förenar väldigt många, ung som äldre. Under tiden bjöd ”300-klubben” sina medlemmar på grillad korv samt kaffe och hembakade kakor.

Thomas Mårtensson och Ulf Kristiansson berättade lite om laget och hur de lägger upp träningarna. Thomas pekade på det faktum att Vittsjö för stunden ligger 5:a i damallsvenska tabellen. Vittsjö är även det lag som troligen har seriens starkaste försvar. Oavgjort mot lag som Rosengård, Häcken och Linköping talar ett tydligt språk.
Sandra Adolfsson, lagets kapten inflikade att Ulf Kristiansson är uppskattad och tillför laget mycket. Han är en tränare som ställer krav samtidigt som han har ett varmt hjärta, något som uppskattas av hela laget, menar Sandra.

Lagets lilla charm-troll Harper med mamma Katrina Gorry

 Shannon Lynn med sin hund trivdes i den ljumma försommarkvällen

 

Top