Nu stänger vävstugan i Vittsjö inför sommaren

VITTSJÖ. Nu är vårterminen slut år -22, nu låser vi dörren i några veckor och vi kommer att hålla sommarlov. Kanske är det någon i gruppen som kommer att väva, ifall regnet öser ner i flera dagar, vem vet.

Mattor

Nu till helgen när det blir Vittsjö dagarna så passar vi på att visa upp några av våra alster som är klara. I ett av fönstren finns det flera vävda mattor, både i olika vävteknik men också i andra användnings område. Mattor att gå på med dubbel varp med mönster trampor som vävs till åge/ sittpuda men även vävt i en teknik så man kan få olika färg på vardera sida. Fast inslag färgerna är de samma. 

Dukar

Härliga färgkombinationer till både förningsdukar, daldräll i fyrkant men också en dräll teknik som kan användas till vardag som löpare eller varför inte ta med i picknickkorgen ut nånstans tillsammans med kaffetermos. Ripsteknik väver man kanske till grytlappar men också i en härlig färgblandning med svart varptråd i botten.

Avslutningsplats på hemmaplan på lagom avstånd från vår vävstuga, härlig promenad upp till café sjöstugan. Var och en beställer vad som passar och man får lov att vänta det är bara så. Det är fler än vi som har kommit hit i kväll med glada vänners lag.

Under tiden så finns det alltid något att prata om. Kaffe/ te/ öl smakar alltid lika gott till maten som är beställd allt från soppa, räkmacka, våffla eller en våffla med räkröra. Vi lyssnar, svarar och glömmer att det är våra nummerlappar som ropas upp. Mätta och glada så bestämmer vi att höstterminen startar upp igen sista onsdagen den 31 i augusti månad, samma plats och samma tid.

Onsdagar från kl:16.00-21.00. Så vi ses då och alla som är intresserade är välkomna då, ha en skön sommar.

 

Top