Sommaravslutning på Träffpunkt Linden

VITTSJÖ. Vad tiden går fort, den 16 juni var det så dags för sommaravslutning på Linden. Som traditionen bjuder bjöds det på klassisk midsommarmat med tillbehör.

För att få till det där lilla extra så hade Arbetsgruppen varit på plats dagen innan med att duka och dekorera borden. 

Dagen efter samlades vi igen för att göra klart med maten. Potatisen kokades i Ankis kök och äggen i Eivors kök. Anki hade även bakat kakan som vi senare avnjöt till kaffet.

Alla och envar hälsades hjärtligt välkomna av Britta och så var det dags att inmundiga dagens rätt – färskpotatis, matjessill, gräddfil, grädde, gräslök, rödlök, bröd, smör och ost. Till detta dracks det öl och vatten både med och utan kolsyra.

Efter att ha ätit oss rätt så mätta var det dags för kaffe med kaka och efterhand som alla var nöjda och belåtna travade var och en hem till sitt men innan dess hade Britta talat om att detta var det sista inför sommaren och fram till den 15 augusti blir det inga tis- eller torsdagsträffar.

 

Allmänt upprop från Träffpunkt Linden.

Tack för att du fortsätter läsa.
Vi inom Arbetsgruppen har en vädjan till alla er som bor i Vittsjö-Verum med omnejd och som tycker att Träffpunkt Linden är en ypperlig samlingspunkt för bygdens pensionärer. Vi behöver fler som kan vara behjälpliga i köket på tis- och torsdagar. Det är till stor hjälp om du ett par gånger om året kan komma och hjälpa till.

När vi frågar runt så får vi tyvärr alltför många svar som:
– nej, jag vill inte binda upp mig - nej,jag har annat att pyssla med
- nej,inte just nu men kanske senare
- nej, jag börjar känna mig gammal, det är bättre dom yngre tar över
- nej, men det ska väl ni i Arbetsgruppen sköta

Som det varit nu under våren så har våra två eldsjälar Birgitta Gertsson och Inger Burman tagit hand om tisdagsträffarna med att ordna med bingo och fikat därefter.

Torsdagarna har det varit mera kärvt med att få till det och många utav gångerna har det varit någon eller några i Arbetsgruppen som varit ansvariga för torsdagsträffarna.

För det kan väl ändå inte vara som så att det är bara vi sex i Arbetsgruppen som ska sköta allt? Vår uppgift är att se till att alla inköp görs, att ibland ordna med nån form av underhållning, föredrag och dylikt. För hur man än vrider och vänder det så har vi alla även ett liv utanför Linden. Var hamnar vi om vi inte får fler till att ställa upp? Värsta scenariot är om vi tvingas stänga ner verksamheten på tis och torsdagar på grund av för lite personal.

Vi hoppas innerligt att så inte blir fallet så därför ber vi er att under sommaren ta er en funderare om ni kan tänka er att nån enstaka gång kunna vara där på Linden.
Med önskan om en trevlig sommar och tack för ordet så hoppas jag/ vi att våra vägar möts inför ett fortsatt gott samarbete på Träffpunkt Linden.

Hjärtligt välkomna när vi öppnar upp igen efter sommaruppehållet den 15 augusti. Arbetsgruppen
gm Britta Svensson

 

 

Top