Pensionärsutfärd till Bohuslän

Torsdagen den 2 september anträdde ett
50 tal medlemmar från PRO-Bjärnum,PRO-Vittsjö och
SPF Vittsjö en resa till Bohuslän.

 

Tidigt på våren blev det bestämt att en resa till Bohuslän skulle göras.

Ingegerd Bengtsson från Bjärnums PRO som  var reseansvarig hade tillsammans med vår guide Bertil Jonshamre ( lärare på Ljungskile Folkhögskola) lagt upp vårt program.

Solen sken på avresedagen och stämningen var på topp.Första stopp skulle vara i Stenungsund men så kom en överraskning” förmiddagsfika”. Kaffe och goda smörgåsar .Det tackar vi för.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När vi kom fram till Stenungsund väntade vår guide Bertil på oss.Efter det att Bertil stigit ombord på bussen hade vi inte en lugn stund i positiv bemärkelse.

Torsdag-fredag och lördag besökte vi bl.a Nordiska Akvarellmuseet, Hällristningsmuseet i Viltlycke, Ingrid Bergmans Fjällbacka, Bohusläns äldsta kyrka Svenneby kyrka, Smögenbryggan,handelsman Flinks handelsbod- och ett besök på Saltön, inspelningsställe för Viveca Lärns populära TV-serier. Ibland tog vi oss fram med buss och ibland följde bussen med oss på en båttur.Lägger man så till underbara vyer med imponerande höjder-klart blått vatten-skog och kala klippor är resan fullkomlig.

 

 

 

 

 

 

 

Vi fick förmånen att bo på Ljungskile Folkhögskola.Skolan har ett läge med utsikt över Ljungskile viken som gör att vem som helst blir sugen på att studera eller deltaga i någon utav skolans sommarkurser. Skolan grundades 1923 av B-M Hellestedt och hans filosofi var att vacker utsikt-god mat och bra boende stimulerade till bra studier.

Skolans kökspersonal hade verkligen förstått det där med god mat.Tack.

Med alla dessa superlativ är succen given. Ett stort tack till reseledare  Ingegerd, busschauffören Tommas  och vår guide Bertil för en allt igenom väl genomförd resa.

Från alla vi trevliga och mycket nöjda resenärerna gm.

Anita Tidblad.

Top