Mitt campingäventyr 2012.

Många har väl sett på TV om Böda camping och hur indelat det är på det stället. Där skulle det inte vara roligt att komma och be om hjälp med att få vagnen på plats eller att få hjälp med att resa förtältet där. Och vad jag sett på Snapphanens camping och hört om andra naturistcampingar så är det en helt annan sammanhållning mellan camparna, alla försöker hjälpa varandra så mycket det går. Nu till min historia från årets camping.
Som ensam förstaårscampare så är det inte lätt att klara sig på camping allrahelst inte om man har ett handikapp om aldrig så litet. Mitt är att jag har nedsatt styrka och rörelseförmåga i min vänstra sida dessutom är jag låghalt.
Jag besökte en camping som ligger utanför Vilshult, Blekinge nu i somras mellan den 9-27/7. Och aldrig har jag väl blivit så väl bemött någonstans, som jag blev på Snapphanens camping.

Tidigt en morgon vid Möllesjön.

 

 

 

 

 

 

 

 

Den dag jag anlände till campingen bad jag om lite hjälp med att sätta husvagnen på den plats som jag valt och värdparet sa att det inte skulle vara några problem, och innan jag bara kommit innanför grinden så stod där fyra stycken hjälpsamma personer som hjälpte mig med att sätta husvagnen på plats. När väl vagnen var på plats så sa värdparet till mig att jag bara skulle säga till så kulle de också hjälpa mig med att resa förtältet, så på eftermiddagen bad jag om den hjälpen och vipps var där fyra – fem hjälpsamma campare och hjälpte till med att resa förtältet, något som jag inte hade kunnat göra själv. Jag har bara positiva saker att säga om alla de som vistades på campingen under den tid jag låg där.
Vädret detta år var tyvärr inte det allra bästa men vad gjorde väl det när man var omgiven av fin natur och underbara människor. Vädret till trots så tändes grillen alla kvällar förutom en, då regnet forsat ner hela dagen, och bastun tändes varje kväll om det var någon som önskade det, och det var nästen varje kväll de första två veckorna eftersom där var många som var frusna efter allt regn!
Under andra veckan jag var på Snapphanens camping så kom det ett annorlunda besök, det var ett danskt par med sin lilla hund som varit på en bilutställning och visat upp sin bil och husvagn. Bilen var en Volkswagen typ 1 och husvagnen var en Levanie, en liten Italiensk husvagn.

Ett annorlunda besök.

 

 

 

 

 

 

 

 

Under min vistelse ordnades även en sommarfest som var en helt underbar tillställning, under dagen innan festen så var det ett medlemsmöte som skulle vara utomhus men precis när mötet öppnades så öppnades även himmelens portar, första regnet för den dagen, så det var bara att dra sig under tak i medlemsstugan. Efter att mötet var slut så var även den regnskuren över, sen vid fyrasnåret så kom nästa regnoväder denna gång kraftigare och då trodde vi nog alla att festen inte skulle kunna hållas under bar himmel men som de flesta kvällarna så slutade det regna vid femtiden så vi samlades alla nere vid grillen för att avnjuta en magnifik middag, där kvällen avslutades med sång och dans långt in på natten.
Under den sista veckan jag var på campingen kom äntligen solen och värmen så man kunde få lite färg på kroppen. Det blev också ett antal dopp i Möllesjön för att svalka av sig.
Men så efter nästan tre veckor på campingen var min tid där över för detta år, och liksom när jag kom så fick jag så mycket hjälp som jag önskade med att fälla och packa förtältet.
Jag rekommenderar gärna denna camping till så många av mina naturistvänner som jag kan och jag kommer att komma tillbaka till denna plats till nästa år för att campa där. Jag hoppas även i en framtid att få bli långliggare på denna underbara plats på jorden.


Top