En resa till USA 2017

När det kom en förfrågan från vår son, om vi (jag och hustrun) ville åka med till USA, sa jag direkt nej. Orsak: jag tycker inte om att flyga, har ett par obehagliga turer inom vårt land i mitt tidigare arbete,(mindre plan). Att hustrun tidigt sa ja förvånade mig. Jag fortsatte att tacka nej tills den dag när sonens sambo sa: ”Vill du inte vara med när din son gifter sig?” Då fick jag veta att han hade friat i ”Grand Canyon” när de var i USA för 6 år sedan. Han fick ja och de bestämde att bröllopet skulle bli i ”Las Vegas” när tiden var mogen, vilken den var nu.

Limousine

Vad svarar man som förälder inför detta? Jag fick svälja några extra gånger, sen sa även jag ja När vi nu skulle åka så långt, så ville vi alla få ut så mycket som möjligt av denna resa. Trots att vi bara var i ”Kalifornien och Nevada” fick vi uppleva väldigt mycket. Besökt tre stora städer: Los Angeles, Las Vegas och San Francisco. I en bokad hyrbil upplevde vi flera intressanta platser, körde sammanlagt 316 svenska mil, högsta punkten vi var på var 2613 meter över havet. Något som jag tyckte var positivt: ”Trots att vi körde så många mil och med så många bilar på vägarna så var varken vi, eller att vi såg någon annan som var inblandad i någon olycka, jag upplevde att alla var vänliga och hjälpsamma i trafiken”. Jag såg även några trevliga fordon och växter som jag inte sett varken på eller vid sidan av vägen i Verum eller Vittsjö.

Motorcykel med husvagn

Liten stadsbil

Energisnål taxi

Resan började den 7/5 2017 och vi kom hem den 25/5. Om denna resa och även bilder därtill återkommer jag. Jag vill rikta ett stort TACK till vår son Troed och hans sambo, (numera fru), för en mycket väl planerad och trevlig resa. Även ett stort TACK för att ni övertalade mig att följa med er och era två barn på denna resa till landet som många från bl.a. Verum och Vittsjö emigrerade till i slutet av 1800 och början av 1900-talet. Att jag följde med på resan är absolut inget jag ångrar idag.

Paradisblomma

Vacker blommande kaktus

Vacker 'flätad' trädstam på denna palm

Fortsättning följer som lördagskåseri, med ett antal etapper samt med bilder ur det stora bildarkivet jag har med mig hem. Ni som är intresserade, följ med mig på denna resa.

Top