Reseskildring USA- resan 2

Etapp 2 måndagen den 8/5. Besöket hos Judy.

Detta var den enda dagen på vår resa som vi hade lite strul. Vi gick upp tidigt, åt frukost och förberedde oss för att åka till flygplatsen för att se om den saknade väskan fanns kvar. Strax innan vi skulle åka, gick dörren till den ena toaletten i baklås, så Troed fick ringa till värden, be han fixa detta medan vi var borta.

Efter att vi (Troed) kört i tät trafik på den 5-filiga motorvägen, parkerat i ett garage, pratat med flera på flygplatsen fått beskedet att det var inget att göra förrän SAS-personalen kom cirka kl 10 samt hoppas på att väskan var kvar. 

Åter fick sonen använda sin mobil, ringa vår släkting Judy och förklara, samt att vi kommer lite senare. Hon förstod (de hade själva råkat ut för trubbel när de rest), det var cirka 1 timme som vi fick vänta innan hjälp kom. 

Judy med vårt yngsta barnbarn Samuel.

Redan på flygplatsen blev jag varse att personerna här i USA var mycket trevliga och gärna pratvilliga, ett ex. En mörkhyad man kom och frågade om han fick ta ett foto av de båda barnen som satt efter varandra i barnvagnen, ”Det ser så trevligt ut, den äldste sitter och tittar runt, och den lille (Professorn) sitter och tittar på en dator”, (platta). Mycket trevlig man. 

Som tur var hade SAS-personalen tagit hand om väskan, sambon kunde byta om på en toalett och vi kom fram till Judy en dryg timme försenade. Glädjen var stor och vi blev mycket väl mottagna av Judy och hennes man Ernest.

Lena som hade några bilder i sin mobil av vår dotter Heléne, sambon och deras dotter Josephine vilka hon tänkt visa Judy, upptäckte att mobilen var borta, hoppades att den var kvar i vårt boende, att hon glömt den där.

Jag, Troed, Caroline och Judy i trädgården hemma hos Judy.

Judy en släkting på min fars sida och som vi lärt känna genom 23andMe och lämnat DNA, har tidigare varit i Sverige, där vi tagit dem med oss på en uppskattad rundtur i Norra Skåne, Hässleholms kommun, där våra rötter kommer från.

Troed och Judy med hennes släkttavla.

Judys kusin Caroline med mannen Bob, (senare även deras son med sambo) var även inbjudna och vi hade alla en mycket trevlig eftermiddag i deras trädgård, med god mat och trevligt sällskap.

Ernest visar stolt upp sin Thunderbird.

Det var mycket vacker utsikt vid och i närheten av deras hus. Se Foto.

Vacker utsikt i närheten av Judys hus.

Väg med palmer strax utanför deras hus.

Blommande Jakarandaträd.

Efter att vi lämnat sällskapet vid 17:00 tiden besökte vi utsiktsplatsen de rekommenderat. Innan hemkomsten till boendet, hade vi ätit Tacos på en Taco Bell. När vi kom tillbaks till boendet gick Troed igenom bilen noggrant, han fann där Lenas mobil som hade fallit ner under ett av sätena, därför hade inte Lena hittat den tidigare. Toalettdörren var fixad, således slutade dagen lyckligt.

Fortsättning följer.

Top