Reseskildring USA-resan 7

Etapp 7, lördagen den 13/5 och söndagen den 14/5.
Dagen efter bröllopet tog vi det lugnt, var ute och gick med barnbarnen, tog lite foton.


Vårt ”AirBnB” boende i Las Vegas

Trumps hotell i Las Vegas


En promenad med barnbarnen
                                                         

 Letade efter en lekplats men hittade ingen. Efter önskemål från den äldsta av barnbarnen var vi och åt hamburgare på Mc Donalds mitt på dagen. Detta efter att vi varit i (som det stod på en skylt) ”Världens största souvenirbutik”. Den var stor men jag undrar.

Världens största souvenirbutik ???


Jag beundrar en fin bil vid Mac Donalds

När vi satt och åt började en kvinna samspråka med oss,  (beundrade det minsta barnets lockiga hår), undrade var vi kom från, Sverige svarade jag, hon såg undrande ut men när Lena sa Skandinavien då sken hon upp, och ett lite längre samtal började, en trevlig kvinna.

På kvällen gjorde jag pannkakor, innan det var dags för barnen att sova.


Jag bakar pannkakor i Las Vegas

Nästkommande dag den 14/5 kom de nygifta tillbaks vid 14:00-tiden. Efter ett par timmar skulle vi alla åka in till staden igen. Jag låste huset och stoppade nyckeln i fickan. Vi åkte åter igen ”Monorailern” (som hade station där vi bodde) in till staden, åt på en restaurant, besökte en godisaffär där den äldsta av barnbarnen kunde skriva egen text på en del av karamellerna. I denna butik delade vi på oss, de nu nygifta hade i Sverige köpt två biljetter till en ”Elvis show”. Dessa hade de tänkt ge mig och Lena för att vi ställt upp och tagit hand om barnen, men eftersom detta inte är Lenas musik fick Troed följa med mig istället.

När vi hade gått en lång bit genom stan och var nästan framme, upptäckte jag att nyckeln till boendet fanns i min ficka. Det var för långt att gå tillbaka, showen skulle strax börja. Efter en del problem (de hade inte hört när han messade), fick sonen kontakt med Lena precis innan de skulle gå ombord på tåget tillbaks till boendet, och natta barnbarnen. De fick vända och åter ut på stan medan jag och Troed gick och såg showen.


Jag strax innan vi går in på showen

En ”Elvis” show med ”Travis Allen”, presentatören och pausunderhållaren var ”Mick Tiano”. En mycket bra och trevlig show. ”Travis Allen” har vunnit flera pris som ”Elvis” kopia.


En bild från showen


Jag och ”Elvis” efter showen

Efter showen letade vi upp övriga i sällskapet, hittade dem på ”Excalibur” där äldsta grabben haft roligt, lillebror sov.


”Excalibur” där vi hämtade övriga i sällskapet efter showen

Vi åkte alla tåget tillbaka, nattade barnen, packade inför nästa dags färd mot ”Mammoth Lakes”. Fortsättning följer:

Top