En liten bit Blekinge

Under Kristihimmelsfärdshelgen var det fint väder för en mini semester varför vi körde via Kristianstad till Trolle Ljungby slott. I slottet förvaras hornet o pipan som enligt sägnen stals från jättarna.

Bilderna ovan från Tredenborg

Vi körde sen på nästan bara 70 vägar så nära kusten som möjligt, vi körde förbi Tosteberga ängars naturområde men på grund av att det var fullsatt på parkeringen så får vi titta på Gullvivorna nästa vår i stället.

Med tiden kom vi till Tredenborgs stora fina camping strax söder om Sölvesborg där vi bodde en natt på den västra delen av campingen som var mycket bra och hade fina promenadmöjligheter.

Karlshamn, Väggahamnen

Efter Sölvesborg kom vi på mindre vägar till Karlshamn o Vägga fiskrestaurang i Väggahamnen, ett utsökt matställe som vi rekommenderar.

Järnavik

Färden österut i det fagra Blekinge gick mestadels på mindre vägar till Järnaviks camping vid Bräkne Hoby, en camping där vi firat ett 10 tal midsomrar på 80 talet tillsammans med vänner. Järnaviks camping är mycket fin och där är fina promenadstigar bl.a. med utsikt från klipporna vid havet, fin badstrand o golfbana. Från hamnen går det båt till Tjärö, en fin ö med en härlig miljö.

Gränsmärke Fridafors

Fisktrappa ? 

Färden fortsatte österut så nära havet som möjligt till Ronneby där vi styrde upp mot Smålandsgränsen och gamla Riksgränsen i Fridafors och sedan hem.

Googla gärna på orterna och få veta mer.

 

 

Top