Långasjönäs Camping & Holiday Village

ASARUM/ KARLSHAMN. Om man söker en camping med ett stort utbud av övernattningsmöjligheter, så är detta helt rätt camping att åka till. Här finns möjlighet att välja mellan 53 stugor som är allt ifrån 9 m2 till 50 m2.

Det finns både med dusch och toalett och utan, så att du istället kan välja att använda de fina servicebyggnaderna som finns på området. Om du kommer med husvagn eller husbil finns det 90 platser varav 70 i nuläget har el och det finns många fina platser att lägga sig på med olika underlag.

I vårt fall har vi besökt campingen med vår husvagn både vår och höst, bilderna som finns med är tagna under dessa tillfällen och där ser man hur naturen blommar ut under året som går.

Kring själva campingen går det många fina stigar, som är väl värda att undersöka och en av dem leder fram till Långasjönäs Pappersbruk, en helt underbar plats med ruiner från själva pappersbruket som är klassad som fornlämning. Den ligger intill Mieån mellan Lågasjön och Bruksgylet. Pappersbruket var i drift från 1700-talet fram till 1919 då det blev förstört i en brand.

Bilder från Pappersbruket

Om man tycker om att gå långa vandringar kan man härifrån komma till Blekingeleden 6 och 7, det finns även fina kartor över olika promenadstigar och det är bra skyltat.

Har man som vi har en liten hund, så är de kortare stigarna som går runt campingen precis lagom att gå för oss alla. Det finns en hel del fina stenformationer och härlig natur att titta på och ibland skuttar det till och med fram både harar och kaniner.

Vid entrén finns det både glassbar, kafé, gemensamt kök, bastu och tv-lounge. Bra med tvättmöjligheter, minigolfbana och det finns flera underbara ständer att besöka, samt små bryggor där man kan hoppa i vattnet utan att trängas med någon annan. Vill du hyra något att göra, så finns det både cyklar, båtar och paddelbrädor till gängliga.

Nytt för i år var att det fanns WIFI på nästan hela campingen och i nästan alla stugor och det var gratis. Lekplatsen hade blivit större med klätterställningar, gungor och sandlåda. Sen i våras hade det kommit till ca 14 nya campingplatser med grus som underlag och eget vatten. Det hade blivit lättare att ladda sitt camptrec-kort eller armband, det gjorde man själv vid servicehuset, det var lite svårt att göra det, men när man väl förstod hur man skulle göra funkade det bra, (det gäller ju att läsa alla instruktioner och inte bara en del). Även i den tidigare matsalen i Éntrehuset hade blivit konsthall, där lokala konstnärer kunde visa sin konst och all konst som var där gick att köpa på plats.

Så söker ni en camping med mycket att göra och att det finns något för hela familjen, så rekommenderar vi denna campingplats varmt. Glöm inte att ta med bra promenadskor och en kamera för man hittar alltid nya stigar att undersöka och flera saker att fotografera. Skickar med bild över priser som gällde 2021, mest för att ni ska se vad det kostade att fiska, för det är nog den störta anledningen till att man besöker denna camping.

Prislista fisket

 

Top