SPÅRAT I VITTSJÖ 118

 

 

 

. Det var med viss ängslan som besök skedde i kyrkliga avdelningen i Historiska Museet i Lund. Oron bestod i att risk kanske fanns att jag skulle räknas till inventarierna då museet samlar på gammalt! Medresenärerna lyckades oförmärkt smuggla ut mig utan ingripande från personalen. Efter detta besök blev det samling i domkyrkan lagom till det pampiga klockspelet och givetvis beskådades den förkrympte jätten Finn i kryptan. Det var Ingegerd och Rolf i Skinnaretorp som ordnades denna andra resa. Fler mål kommer till hösten.

Fikapaus under kyrkresan på en av Skånes höjder! Flickbordet i bild!

 

 

 

 

 

 

. Trots att månen är svart den 3 maj kommer det att bringas ljus över bättre sammanhållning genom Grannsamverkan. Samling i Allaktivitetshuset kl 19.
. Å sen den 7:e klockan 14 blir det årets första kyrkogårdsvandring där ett antal gamla gravplatser besöks där information lämnas om de bortgångna.
. Fyra röda S-föreningar lyckades trimma samman 300 märkta personer 1956 som drog genom samhället till Skanssund. Röda ABF-musiker ledde tåget genom samhället och på festplatsen hölls flammande tal. Av artikeln framgår
inte mottot med vandringen.
. Det är i dagarna 55 år sedan Mimmi Olson- Wahlqvist överlät sin fotoateljé till Foto-Centrum vilken senare övertogs av Artur Wirestrand. Numera är kameran nästan var mans egendom och nu har dataåldern förstört glädjen med fotojobb i mörkrummet.
. Cykel Nisse, Nils Svensson i Emmaljunga överlät 1976 sin BP bensinstation till Malte Gustavsson. Efter flera turer är det nu Telander som säljer bensin från GULF till törstiga bilar. Allt fler från "kulturorten" söker sig till "Vittsjö Norra" för att tanka sin bil. Dessutom finns tilltugg för sugna bilister i form av korv eller hamburgare med mera.
. Så hände det för 20 år sedan att vid ett bilinbrott stals en kameraväska med två kamrer. Polisen lyckades ganska snabbt finna väskan hos tjuven med kamerorna. Då filmen framkallades i ena kameran hade tjyvkompisen fotograferat den andra kompisen med den andra kameran i skottläge. Tala om
bevis!
. Lev väl och ta vara på tillfällen innan de försvinner!
. epe

 

Top