VM i Berlin 2009

Kvällens höjdpunkt blev såklart Usain Bolts världsrekord på 200 meter. Men det var också väldigt kul att se hemmafavoriten Adriane Friedrich hoppa höjd då hon hade total kontroll över hela publiken. När hon sedan klarade höjden bröt hela Olympiastadion ut i extas och jag var nog inte ensam om att få pytteskinn över hela kroppen.

Vi fick även se Emma Green göra en fin insats i höjdfinalen och själva gjorde vi också en fin insats som hejarklack. Efter Niklas Wibergs och Daniel Almgrens avslutande 1500 meters lopp i tiokampen begav vi oss tillbaka till hotellet.

Fredagen bjöd på mer friidrott och vi fick bland annat se Linus Thörnblad hoppa höjdfinal, kvinnornas 200 meters final och männens 400 meters final i hällande ösregn.  

På lördagen begav vi oss först ut på en guidad tur i Berlin för att sedan återigen åka till stadion för mer friidrott. Även denna kväll fick vi se Usain Bolt, men denna gång på 4*100 meters finalen. Som alltid bjöd han på en riktig show.

De flesta av oss hade denna sista kväll köpt visselpipor, tutor och flaggor för att göra ett sista desperat försök att komma med på TV. Men ack, vi fick endast cirka 5 sekunders TV-tid, vilket ingen av oss visste om förrän vi kommit hem.

Vi fick faktiskt även denna kväll bevittna ett världsrekord, polskan Anita Wlodarczyk i kvinnornas slägga.

När alla stafettfinalerna var avslutade och den enormt glada polskan hade sprungit sitt ärevarv och lämnat arenan började vi traska mot hotellet.

Men kvällen var fortfarande ung så vi spenderade kvällen på Berlins gator med att sjunga och hylla vårt kära Skåne, vilket inte riktigt uppskattades av alla.

Vi önskade nog alla att kvällen aldrig skulle ta slut, vi hade så kul. Men allt har ett slut så efter lite kvällsmat på Burger King begav vi oss tillbaka till hotellet.

Söndagen som följde var vi alla väldigt trötta men nu var det dags för ett besök på koncentrationslägret Sachsenhausen. Jag och Marcus hade tidigare varit på Sachsenhausen så vi agerade guide till de övriga. Sen åkte vi hem, trötta och belåtna. Vi hade fått se Usain Bolt live så vi var alla väldigt nöjda, trots att vi inte hade fått se några svenska medaljer.

Louise Arvidsson/ Vittsjö GIK Friidrott

Top