Senior Sport School för alla 55+ i Vittsjö

Start i september   

Tisdagen 8 sept. startade vi upp på Allaktivitetshuset i Vittsjö. Vi var 10 personer som infunnit sig samt representanter från Lunds Universitet, Malmö Högskola och region Skånes representant Jenny Önnevik. Charlotte Karlsson från Skåneidrotten hälsade oss välkomna och presenterade de föreningarna som inbjudit oss att deltaga i de olika aktiviteterna.

Föreningarna är Vittsjö GIK Friidrott, Vittsjö Skytteförening, Wittsjö Golfklubb, Vittsjö GIK Wilmagymnasterna och Korpen Hässleholm MIF.

Två dagar i veckan tisdag o torsdag ska vi gå på föreläsningar, spela golf eller åtminstone prova på, laga hälsosam mat och simma på badet i Bjärnum bl.a. Höjd och längdhopp är vi inte så sugna på men vi kan få en inblick i hur föreningen arbetar. Skytte verkar svårt men vi får se. 

Aktiviteter vi hunnit med är att vara tillsammans med ungdomar från Vittsjö GIK Friidrott och få en inblick i deras träningspass.


Förebygg skador

Tisdagen den 15 sep deltog vi på en föreläsning om "Skadeförebyggande träning ". Gästföreläsare var Anna Olsson från House of Rehab i Karlskrona. 

En föreläsning som var mycket givande Anna talade om förebyggande av skador, hur viktig uppvärmning innan träning är, nedvarvning-stretching, sömnens betydelse och om matvanor. 

Projektet pågår till december månad och vi kommer naturligtvis prova på olika aktiviteter och deltaga så mycket vi förmår. 

Vi ser alla fram emot en spännande och rolig höst.

Top