SVENSK MÄSTARE I HÖJD OCH FÄLTTÄVLAN

VITTSJÖ Det handlar inte om Stefan Holm utan Sandra Liljegren som tävlar för Vittsjö GIK i friidrott.
– Jag är ensam om att ha blivit svensk mästare för juniorer både i höjdhopp och i fälttävlan, berättar Sandra med stolthet i rösten.
Det är uppenbart att 19-åriga Sandra är en stor talang. Hon har växelvis tränat och tävlat i höjd och fälttävlan. Hon har hållit upp med höjdhoppet under drygt ett år fram till januari i år då hon kom tillbaka till höjdhoppsträningen.

Inrutat schema för Sandra

– Jag har hoppat 1.72 i höjdhopp, går på Stenforsaskolan i Sibbhult där det finns specialidrott på schemat och har samtidigt tre egna hästar att sköta, träna och tävla med. Detta går bara att förena tack vare att jag bor nära stallet i Broby, har nära till skolan och tävlar i friidrott för Vittsjö GIK.

Sandra berättar att det snart är slut på möjligheterna att till specialidrott i vanliga gymnasieskolor. Då hänvisas eleverna till idrottsgymnasierna.
– För min del skulle det innebära att jag hamnat i Växjö och då måste jag välja bort hästarna. Men det vill jag inte. Därför är jag så glad att det ordnat sig så bra för mig, ler Sandra. Vittsjö GIK är en mycket seriös klubb och dagens exempel då Stefan Holm tränar oss idag är en enormt fin chans att både få inspiration och motivation men också få uppleva hur han tränar. Han är mycket seriös och som vi alla vet, mycket framgångsrik. Här finns mycket att lära för oss alla här idag.
Under söndagen tävlar Sandra på en av sina hästar.

 

Top