Utlandsläger 2011 – Teneriffa!

 

Vittsjö. Påsken inföll i år sent och under v 16 åkte 9 aktiva + en tränare till Teneriffa för träning i värmen. Åldersspridningen var från 15 – 36 år. Gruppen tränade 2 pass per dag (09.15 – 11.00 och 16.15 – 18.00) i tre olika träningsgrupper; sprint/häck, medeldistans och hopp. Intensiteten och belastningen anpassades till vad den aktive har tränat tidigare under året. Vi tränade på en fantastiskt fin arena med god utrustning och trevlig personal, det enda vi saknaden var en viktväst.

Bokningen av arenan var hög men det kändes ändå inte trångt (friidrottare är väldigt disciplinerade). En av våra svenska friidrottsmedaljörer Ebba Jungmark tränade på samma tider som vi och vi bodde på samma hotell. Med vissa justeringar i träningspassen (simning ) gick allt vi hade planerat att genomföra och då utan skador eller blåsor på fötterna, men mycket mjölksyra och träningsvärk skapades, men det är ett tillbehör man får räkna med.
Vi bodde på ett hotell med enrumslägenheter med litet pentry. Frukost åt vi på hotellet, lunchen tillagade vi själva i matlag och gemensam kvällsmat åt vi ute på restaurang. På hotellområdet fanns 2 pooler för bad och simövningar, schack och biljard. Vi saknade t.ex. en gräsyta för teambuildnings lekar.
Under vår träningsfria dag besökte vi badlandet Siampark till allas förtjusning. Här fanns allt man kan önska sig i badattraktioner som 28 m frittfall och olika vattenrutschbanor (lugna till mer eller mindre nära döden upplevelse) och en strand med världens största vågmaskin som skapade en flera meter hög våg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top