My Jarlsheden och Victor Cehlin till regionmästerskap

VITTSJÖ. Två lovande ungdomar från Vittsjö GIK friidrott, My Jarlsheden och Victor Cehlin, har blivit uttagna att representera Skåne i Götalands regionmästerskap, som hålls den 10-11 mars i Malmö.

Regionmästerskapen är Svensk Friidrotts högsta mästerskapsnivå för 13- och 14-åringar och består av tre delar mästerskapstävlingar: individuella grenar, stafetter för distriktslag, samt lagtävling mellan regionens distrikt.

Victor är uttagen i stavhopp för skånelaget, en gren han tränat i ett och ett halvt år och där han i november 2011 satte det personliga rekordet 2.00 meter, ett resultat som för övrigt tangerades vid en tävling förra helgen. Målet nu är att hoppa 2.30, och i övrigt är förväntningarna att utvecklas tekniskt och få hoppningen att stämma. Victor tränar och tävlar även i höjdhopp, kula och spjut.

My, som redan har hunnit träna friidrott i fem år, kommer att delta i tresteg, en gren där hon förra året satte klubbrekord för F12 och har ett personbästa på 9.22 meter. I vanliga fall tävlar My i flera olika grenar, men favoritgrenarna är höjdhopp och tresteg. Uttagningen till Skånelaget var lite av en överraskning, det är ingen tävling hon direkt hade tänkt på. Målet för lördagens tävling är att kämpa och plocka många poäng till laget!

www.vittsjobjarnum.nu håller tummarna och önskar Lycka till !

Top