Vittsjö GIK gjorde sensation i Göteborg!

 

GÖTEBORG. På onsdagskvällen var det åter match för våra Vittsjö- tjejer i Damallsvenskan. Denna gång var det Kopparbergs/Göteborg FC som stod för motståndet. En tuff match med tanke på att Göteborgslaget i fjol slutade som serietvåa i damallsvenskan.

Matchen startade lite avvaktande men med en hel del Vittsjö chanser. Efter drygt fjorton minuter gör Vittsjö mål. Återigen var det Adams som var framme med sitt huvud. Vittsjö fortsatte att under hela första halvlek spela övertygande, skapade flera hörnor och en träff i stolpen. Med cirka tre minuter kvar av första halvlek gör Sofie Andersson 2-0 till Vittsjö!

Vittsjö fortsatte att övertyga i andra halvlek. Bland annat hade Sofie Andersson skott som strök precis utanför. Det blev nerv i matchen då KGFC kvitterade till 1-2 då endast fem minuter återstod. I slutminuten var det så när att Vittsjö ökat sin ledning. Nu slutade matchen ändå med en sensation, Vittsjö besegrade Kopparberg/Göteborg FC. Det var säkert inte vad de 382 personerna på plats på Valhalla IP hade väntat.

På söndag är det dags igen. Kanske blir det nytt publikrekord på Vittsjö Idrottspark då hemmalaget skall möta Piteå IF.

 

Top