Vittsjö vann ”kämpamatch” mot Jitex

VITTSJÖ. På onsdagskvällen var det åter allsvensk fotboll på Vittsjö Idrottspark. Denna match, den sista före speluppehållet, stod mot Jitex från Göteborg.

Det var inte en skönspelad match som de 1010 personerna i publiken bjöds på. Mest slit från båda lagen.
Under första halvlek var det Jitex som hade ett visst spelövertag. Laget hade dock väldigt svårt att komma mycket längre än till Vittsjös försvar. Vittsjö hade problem med att få igång bredden i spelet. Det var inte många bollar som spelades ut på högerkanten vid anfallen. Det mesta grötades ihop i mitten och slutade i Jitex försvar.

Efter pausen kom Vittsjö ut med lite mer energi. Sandra Adolfsson, som senare blev utsedd till Vittsjös bäste spelare,  kämpade verkligen och vann många bollar.

Hennes inställning verkar ha påverkat de andra spelarna som också kom igång. Hemmalaget skapade en del riktigt vassa chanser.

I den 69 minuten lyckades Danesha Adams efter en rörig situation i Jitex målområde få bollen i mål. Detta kom också att bli matchens slutresultat.
Båda lagen verkade ganska slitna. Detta framkom också vid presskonferensen efter matchen.
Jitex tränare Stefan Rehn tyckte synd om tjejerna som nu fick se sin fjärde raka förlust som ett faktum. Det känns just nu som vi jobbar i en riktig ”uppförsbacke”. Vittsjö är ett bra lag och vi fick inte till spelet ordentligt, kanske på grund av just Vittsjös spel.
Thomas Mårtensson, Vittsjös tränare menade att laget saknade energi. Detta säkert på grund av de tidigare starka urladdningarna mot inte minst Tyresö i helgen som gick. Jitex tog också ”bort” flera av våra spelare, inte minst Sofie Andersson. Thomas menade att matchen egentligen var en typisk oavgjord match men är naturligtvis glad över de tre poäng som vinsten nu gav. Nu kommer en välkommen viloperiod. Vi har chansen att ladda om inför höstens matcher avslutade Thomas.
Sofie Andersson tyckte det varit en hård match där marginalerna låg på Vittsjös sida. Skönt med speluppehållet som nu kommer. Vi är flera som har en del ”skavanker” som hinner läka till det drar igång igen i augusti.

Top