Andreas tog Brons vid SM i bodybuilding

 

VITTSJÖ. Det var en glad och nöjd Andreas Malm vi träffade vid Medborgarhuset i Vittsjö. Det blev tuffare än jag väntat, säger Andreas. Min klass, Classic upp till 180 cm längd, var den största, så vi var många.

Grattis Andreas till SM bronset!

Efter förmiddagens tävlingar stod det dock klart, Andreas var med bland de sex som skulle gå vidare till finalen. När sedan även finalen var klar kunde Andreas gratuleras som bronsmedaljör.
Jag är jätteglad över detta resultat. För att nå ännu högre skull jag behövt träna med större tyngder men tyvärr har inte tiden räckt riktigt till. Nu blir det ett uppehåll för min del, nu gäller familjen i första hand, säger Andreas.

Andreas berättar lite mer om bodybuilding. Det handlar inte bara om att styrketräna och äta rätt kost. Du kan ha en hur fin kropp som helst, kan du inte visa up den på rätt sätt, så vinner du aldrig en tävling.

Man måste med andra ord känna sin kropp, ha fullständig kontroll på varje muskel. När man poserar så skall vissa muskelgrupper spännas medan andra skall vara avslappnade. Då du byter pose handlar det om helt nya muskelgrupper. Man måste vara helt koncentrerad hela tiden. Jag frågar Andreas om doping förekommer. Det är stenkoll på detta. Vid varje tävling är det noggrann dopingkontroll, dessutom förekommer det ofta även vid träningar.
För att se lite mer om tävling i bodybuilding kan finns det på You Tube en del filmer. Klicka här så kommer du till en film med Andreas under tävling

Top