VGIK tog storslam vid Atleticumhelg i Malmö!

MALMÖ. Äntligen var det dags att bege sig till Malmö och Atleticum. Vi är väl förberedda och flera har specialtränat teknik inför tävlingen, både i sporthallen och i Ekorren.

Snöflingor virvlar runt när vi samlas tidig, tidig lördag morgon. Förväntningarna är höga hos både ungdom som vuxen – äntligen ska vi få tillbringa hela helgen tillsammans.
VGIK flaggan på plats på läktaren, uppvärmningen igång och strax är det dags för första start. Det sprangs 60m, hoppades längd och tresteg, stöttes kula.

Glädjen över nya personbästa stod högt i tak och speakern nämnde våra aktiva från Vittsjö GIK mycket frekvent då det kallades till prisutdelning.

Allteftersom aktiva tävlat klart för dagen checkades det in på Ibis hotell. En snabb dusch och promenad till Kronprinsens Bowlinghall & restaurang. Vilken härlig buffe med läckerheter som passade alla från yngsta syskon till den hungrigaste tränaren.  Väl nere i bowlinghallen drabbades vi av tävlingsinstinkten igen och alla gav järnet och det jublades hej vilt när det blev strike och spärr. Ordvalet när klotet hamnade i rännan passar inte i skrift. Väl hemma på hotellrummet och i de underbara hotellsängarna somnade vi gott.
Söndag morgon med hotellfrukost och lite tävlingsnerver. Iväg till Atleticum för en ny tävlingsdag med nya grenar; 200m, höjd och längdhopp och tresteg för bl.a. F 12.
Vilken trevlig prisutdelning det blev på F 12 tresteg med Vittsjö tjejer på hela pallen. Publiken undrade vad vi hade gett dem till frukost ..hihi.. det säger vi inte - alla satte nya personbästa och var så lyckliga. Flera åldersgrupper och grenar var tillika Dm-grenar;

MS      tresteg    Paul Thuvesson         Dm-guld
P 15    höjd        Lucas Olofsson         Dm-guld
P 15    tresteg    Kristoffer Grönroos    Dm-brons
P 15    längd      Kristoffer Grönroos    Dm-brons
P 14    60m        Desmond Nilsson      Dm-brons
P 14    kula        Desmond Nilsson       Dm-guld
P 14    längd      Desmond Nilsson        Dm-guld
F 12    tresteg    Annie Grönroos         Dm-guld
F 12    tresteg    Victoria Anglefalk       Dm-silver
F 12    tresteg    Nellie Larsson           Dm-brons

Vi hade fler pallplaceringar ( Klicka här ) och 36 nya personbästa och en hellyckad tävlingshelg för stor som liten, för aktiv och för förälder och vi i tränarteamet är helnöjda! Det var andra året vi arrangerade denna träning och tävlingshelg med hjälp av Idrottslyftet och nu kan jag nog lova att det är tradition.

Fler bilder:

Top