LES HAR ÅKT SITT 46:e DALALOPP

MORA. LES från Korsahåla i Vittsjö har klarat av sitt 46:e Vasalopp. I år blev det Öppet spår för att komma från trängsel och stress och i år blev tiden 9 timmar och 28 minuter.

LES är något så där vaken en halv timme före sitt 46 lopp i Dalaterrängen.

Det är inte illa utan ett bra resultat för en pensionär som kommit upp i 70+ på åldersstrecket. Anmälan kommer till nästa års lopp i Dalom, för en seg Göing i Blå Zonen ger sig inte!

LES från Korsahåla har den fördelen att han har egen coach med sig hemifrån, under hela loppet, vid målgången och hemfärden!

Britta sitter och väntar på sin vän i Oxberg. Reservförnödenhet finns i ryggsäcken liksom en reservstav.

Det är hustrun Britta som är allt i allo med extra utrustning och reservstav. Hon finns med vid starten och är tillstädes vid flera platser under hela loppet samt för att ta emot vid målgången.
I år var det totalt omkring 15 000 löpare i Öppet spår som startade i olika etapper och dagar för att minska trängsel. Det var inte samma antal som kom i mål i Mora. Några bröt loppet och några fann det förhatliga repet över spåret och så var den dan förstörd.

Lite vätska då och då behövs för att hålla kroppen i balans.

Vasaloppet arrangerades för första gången 1922 och i år är det 89:e året som det stora loppet körs från Sälen till Mora.

Etapphållplatsen i Mångsbodarna är nådd. Nu är det enbart cirka 70 kilometer kvar till Mora!

Det är många ”hållplatser” som skall passeras och de mest kända är Mångsbodarna och Evertsberg under den nio mil långa glidturen. Öppet spår kördes första gången 1979 och detta lopp tillkom då det stora loppet inte förmådde ta emot alla anmälda. Under de gångna åren är det över en kvarts miljon löpare som kämpat sig fram i Öppet spår.

Äntligen är LES i mål i Mora med startnummer 30 509 efter 9 timmar och 28 minuter. Han har fått sin ”stympade” Dalahäst om halsen och diplom väntar.

- Ja ä trätter, sade LES någon dag efter hemkomsten från Dalarna

Top