37:e Bjärnumsträffen slog alla tidigare rekord!

BJÄRNUM. För 37:e året arrangerade under helgen Bjärnums Bordtennisklubb Bjärnumsträffen. En bordtennistävling som inte bara är en av Skånes äldsta, utan som verkligen vuxit i storlek under åren. Helgens tävling genomfördes som vanligt i Bjärnums sporthall, där fler än 600 matcher spelades under lördagen och söndagen.

-I år kommer spelare från hela 37 olika klubbar att delta. Bland klubbarna återfinns bland annat den anrika Stockholmsklubben, Ängby SK, som haft välkända spelare som Jan-Ove Waldner och Mikael Appelgren i klubben. Det är dessutom tredje året ”på raken” som vi fått säga nej till flera klubbar, då tävlingen uppnått maxantalet matcher, berättar tävlingsledaren Daniel Olsson.

Det stora intresset för tävlingen har gjort att vi utökat antalet bord i hallen från 12 till 14 men detta räcker ändå inte. Vi har pratat om att kanske till nästa år, även använda den gamla idrottshallen, säger Christoffer Quick biträdande tävlingsledare.

Tävlingen ingår i skånska bordtennisförbundets Ungdoms Grand Prix, vilket naturligtvis lockar stora delar av den skånska ungdomseliten.

Även klubbar från Blekinge, Småland, Halland och Stockholm fanns på plats vid årets Bjärnumsträff.

Flest starter vid årets tävling hade KFUM Kristianstad med 40 st, följt av Verums GOIF med 30 st och arrangörsklubben Bjärnums BTK med 29 st.

Tävlingsstart var satt till klockan 09 båda dagarna och Kristofer Quick räknade med att lördagens sista match skulle vara klar klockan 20. På söndagen skall vi vara klara tidigare.

Håkan Källing var en av Ängbyspelarna som rest ner ända från Stockholm. Håkan har ett tidigare förflutet inom friidrotten. På 90-talet var han bland annat med i Svenska landslaget och sprang 110m häck vid en Finnkamp i Helsingfors. Jovisst pratas det om Bjärnumsträffen även i min klubb, säger Håkan. En fin och välorganiserad tävling, bara kul att få vara med, avslutar han samtidigt som hans namn ropas upp inför en kommande match.

Jag frågar några av de lite äldre spelarna, vad är det som gör Bjärnumsträffen så populär? För det första är den mycket välorganiserad, allt fungerar perfekt trots att det alltid är mycket folk. Men, naturligtvis drar det fina prisbordet. Här har klubben verkligen jobbat med att få flera sponsorer att skänka väldigt fina saker.

Efter ett par timmar bland spelare och funktionärer känns det som informationen var lagom för ett reportage. På vägen ut passerade jag genom skolans matsal som för dagen även tjänstgör som utspisningslokal för spelare ock fikalokal för åskådare. Lind Fransson, som även är kassör i klubben, men för dagen finns hon "överallt", säger hon, berättar att man i år förbättrat utbudet av varor. Vi märkte att framför allt spelarna behövde mer "riktig" mat, så nu finns även detta i vårt utbud. Naturligtvis finns även möjlighet till en enkel fika eller kanske därtill en korv med bröd, berättar Linda.

Samtidigt som jag blev sugen på en korv med bröd, informerades jag genom högtalare även i "fikalokalen", om resultat vid genomförda matcher, det kallades nya spelare till bord xx ...... Inte konstigt att alla trivs, tävlingsledningen har vad det verkar tänkt på allt!

Resultat för en del Bjärnumsspelare

Håkan Gustavsson vann Herrsingel klass 6 efter att ha vunnit över Håkan Källving från Ängby SK i finalen. Victor Haraldsson blev 5:a i samma klass.
Philip Lindberg blev 5:a i Hersingel klass 3.
Oscar Nilsson blev 3:a i Herrsingel klass 5.
David Hallberg blev 3:a i Pojksingel 9. Tim Mörck och Liam Jörgensen blev delad 7:a i samma klass.
Tanja Mörck blev 4:a i Flicksingel 9.

Robin Pettersson, Åstorps BTK, vann Herrsingel klass 2. Han är fostrad i Bjärnums BTK men spelar från och med förra säsongen i Åstorps BTK.


Andra lokala framgångar:

Conny Nilsson, Verum GOIF blev 2:a i Herrsingel klass 4 och Fredrik Nilsson, Verums GOIF blev 5:a i Herrsingel klass 5.

I Bästa klubb-tävlingen vann KFUM Kristianstad och arrangörsklubben kom på femte plats av 37 deltagande klubbar i klubbtävlingen.

Resultaten för årets tävling hittar ni på denna länk:
http://www.svenskalag.se/teamdata/files/929/Resultatlista%20komprimerad%20färdigsp.%20klasser.pdf


Top