Ett 60-tal åskådare på Vittsjödamernas måndagsträning.

VITTSJÖ. Medlemmarna i ”300klubben” var inbjudna att närvara vid en träning där det bjöds på grillkorv o fika och där deltagarna fick träffa både tränare och spelare.


Ulf Mårtensson informerar

”300klubben” startades av några entusiastiska supporters med Karl-Erik Kristensson i spetsen och för närvarande har 130 personer blivit medlemmar och betalt årsavgiften 300 kronor.
Det finns plats för fler o målet är naturligtvis 300. Läs mer på www.vittsjogik.se eller klicka på vidstående VGIK-logotype så kommer du direkt till VGIK:s hemsida.

Tränaren Thomas Mårtensson berättade om upplägget av träningen i allmänhet och kvällens övningar i synnerhet. Eftersom damfotbollen är hårt drabbad av knäskador, Vittsjö har ett par tre stycken som rehabtränar för just knäskador, så är första övningen just inriktad på att stärka knäets muskulatur.

För övrigt gällde ”lätt” träning måndag o tisdag inför matchen mot Mallbacken 6 juni. Träningen verkade allt annat än lätt.  Alla övningarna var med boll och spelarna fick verkligen ligga i och blev ordentligt svettiga.

Intensiva spelövningar med ett tillslag och avslut med skott på mål framkallade publikens jubel och applåder, vilket sporrade tjejerna att anstränga sig litet extra.
Alla åskådarna var mycket nöjda med kvällen och laget önskades lycka till mot Mallbacken, som enligt Thomas Mårtensson inte förlorat på sin hemmaplan på 2 ½ år.

Nytillskott. Gösta Kållberg 82+, Stig Sjöberg 69+. Dessa går direkt in i laget. Vilade idag, då deras vårdare hade ledigt.....

Top