Vittsjö visade bländande lagspel mot Umeå

VITTSJÖ. Hemmalaget bjöd de 806 åskådarna på en suverän uppvisning på hemmaarenan Vittsjö Idrottspark och besegrade Umeå med 3- 0. Matchen inleddes lite försiktigt den första kvarten. Efter hand var det dock Vittsjö som tog över mer o mer.

Jubel efter Kirstys 1-0 mål

Efter en halvtimmes spel gav detta också utdelning genom att Kirsty Yallop gjorde 1-0. Vittsjö fortsatte att stå för farligheterna samtidigt som man visade upp ett strålande försvarsspel.

Emma Sjödahl nickar in 2-0

Strax  innan första halvleks slut, närmare bestämt i 41 minuten ökades Vittsjös ledning genom Emma Sjödahl till 2-0. Detta blev också halvtidsresultatet.

I andra halvlek fortsatte Vittsjö att stå för farligheterna. Naturligtvis kom också detta att ge utdelning.

Sofie Andersson helt fri gör 3-0 till Vittsjö

Äntligen hade vår målspruta från i fjol, turen på sin sida. I 64 minuten kom vindsnabba Sofie helt fri med målvakten Caroline Jönsson och 3-0 var ett faktum.

Egentligen var det aldrig något snack om vem som skulle vinna matchen. Hela Vittsjölaget hade bestämt sig för att denna hemmamatch skall vi vinna o så blev det! Segern bottnar i en mycket gedigen laginsats där samtliga spelare gav sitt allt.

Efter matchen mötte vi en mycket nöjd Thomas Mårtensson. Han uttryckte att samtliga spelare hade ”överpresterat”. Thomas var också väldigt nöjd med lagets försvarsspel, han nämnde bland annat Kendall Fletcher. Detta var en av våra bästa matcher hittills!
En glad Sofie Andersson fanns också med vid presskonferensen. ”Det här var skönt”, sade hon spontant. Som lagkapten var även hon väldigt nöjd med vad laget presterat.
Nu är vi många som hoppas att Sofies mål ger en ”ketchup- effekt”, dvs att det nu lossnat för henne mentalt och att vi åter får se samma målspruta som i fjol.

Top