Premiärtävling på Vittsjö Friidrottsarena

VITTSJÖ. På tisdagskvällen stod VGIK Friidrott som värd för Veteran DM. Flera av de tävlande berömde den fina anläggningen och det underbara underlaget att springa på. Som extra bonus denna premiärkväll kunde klubben dessutom bjuda deltagare och publik på ett fantastiskt väder, denna sensommarkväll.

Ett ganska stort antal friidrottare från flera klubbar hade tagit tillfället att vara med vid tävlingen. Under kvällen tävlades det i löpning 200 meter, kort häck, höjd samt 4x 400 meter.

En av de tävlande var Gunnar Nilsson (80 år). Jag tävlar för Heleneholm (Malmö) säger Gunnar. I lördags sprang jag 10 000 meter i en annan tävling. Tiden 51.24 var jag nöjd med. I år har jag så här långt tagit hem 5 SM Guld och 2 Nordiska Guld. Totalt tror jag att det blivit 39 Guld som veteran (från 60 år), avslutar Gunnar.

Vi träffar Kerstin Nilsson. Hon berättar att hon började tävla först som 43 åring. Nu har hon fått ”blodad tand” och tävlar i klassen 70 år. Jag tog guld vid EM i San Sebastian, detta på kort häck. Närmast i tur står en resa till Brasilien. Där skall jag tävla i VM. Jag ställer upp i fem grenar, 100, 200, längd samt kort och lång häck. Jag är ju inte så lång men min styrka är att jag är startsnabb. Du får gärna skriva att jag tycker det vore kul om lite fler vågade ställa upp och tävla, avslutar Kerstin innan hon skall iväg till prispallen för att ta emot ännu en guldmedalj.


Åke Jonson tävlar för Heleneholm. Jag har faktiskt bara tävlat i två år ännu. Det hela startade med att jag deltog i Malmömilen. Senast deltog jag i veteranmaraton (4,2 mil) på Öland. Det gick riktigt bra, jag kom tvåa, säger en nöjd Åke.


Per Olsson kommer ursprungligen från Stockholm. Han tävlar för Stockholm FTF (Föreningen för tidigare framgångsrika friidrottare). Under min karriär deltog jag bland annat i VM i Finland, säger Per.

Före det var dags att starta tävlingarna mötte jag en lite nervös Paul Thuvesson, en av arrangörerna från hemmaklubben. Hoppas nu bara att eltidtagningen fungerar och allt annat också, sa Paul. Senare skulle det visa sig att allt fungerat precis som det skulle. Klubben fick mycket beröm från inte minst de tävlande. Nu ser vi fram emot fler trevliga friidrottstävlingar på den den fina arenan.

Slutligen hittade jag tävlingsledaren Eva Jönsson. Förutom att vara ledare för arrangemanget hann hon även med att ta guld på distansen 200 meter. Jag är helnöjd med premiären. Allt har flutit på jättebra. Ett stort tack till de som hjälp oss med tidtagningen. Detta ser bra ut inför våra kommande tävlingar här på arenan, säger Eva.

RESULTATLISTOR. Klicka!

Resultat 200m, Resultat höjd, Resultat kort häck, Resultat Stafett.

Bilder från tävlingen;

 

Top