14 SKIDÅKARE ANMÄLDA TILL VASALOPP

HÄSTHULT/VITTSJÖ. Det har alltid varit en viss tjusning att ha åkt Vasaloppet. Denna tjusning kommer bland annat LES från Korsahåla vid Vittsjö uppleva då han startar i sitt 48.e Vasalopp. Han representerar den lilla landsortsklubben Hästhult AIK. Denna klubb har under många lopp visat att det finns skidåkare även i Göinge.

LES från Korsahåla vid Vittsjö startar i sitt 48.e Vasalopp.

År 1990 var det 30 HAIK:are som ställde upp i Fädernas spår från Sälen till Mora. Efter hand har glidret tydligen blivit sämre med avsaknaden av tillräcklig snömängd. Å 2010 var det dock 16 skidåkare med tillhörighet i HAIK som ställde upp i spåret. Hade det varit famljetävling har nog minst en familj legat bra till! Visserligen åkte alla familjemedlemmar det långa spåret men det finns kortare varianter. År 1980 var det nio medlemmar i Hästhult AIK som startade i långa Vasaloppet.

I år 2015 är det två medlemmar som ställer upp långa Vasaloppet: Olof Nilsson och Peter Svensson. LES från Korsahålla deltar i 48:e loppet. De senaste åren har han skidat fram i Öppet spår, så ock i år.

LES och hans Britta som är både coach och portionsutdelare även vid årets lopp.

-Hade jag inte haft min hustru Britta med som påhejare och portionerat ut ransoner med leverpastej och mazariner hade jag inte klarat av det, säger LES.

Följeslagare i detta lopp blir även Rickard Sandén och Sebastian Johansson (Härlöv). I Kortvasan är Erling Olsson med sonen Isak anmälda men på grund av ändrad dag för loppet är de förhindrade att delta.
Övriga anmälda i Kortvasan är Jacob Nilsson, Nils- Petter Nilsson, Joar Nilsson, Anna Maria Helldahl och Peter Ericsson.
Anmälda till Halvvasan är Anna Maria Helldahl (två lopp), Marie Nilsson och Eva Jönsson.
Årets Vasalopp är framflyttat till den 8 mars då ett annat stort evenemang arrangeras i Falun den 1 mars. Av tradition har det ”riktiga” Vasaloppet arrangerats första söndagen i mars men är alltså framflyttad en vecka. Övriga lopp sker under tidigare beslutade dagar.
vittsjobjarnum.nu önskar alla loppåkare lycka till i Fädernas spår!

Bilden från tidigare Vasalopp och LES vänder ryggen mot veteraner men enbart bildmässigt.

Top