Nystartade SHOTOKAN Karateklubb växer

VITTSJÖ. En av bygdens yngsta klubbar startade sin verksamhet under hösten i fjol. Redan har ett 30-tal anslutit sig till kartateklubben SHOTOKAN. Klubben satsar nu på att locka fler nya utövare. Fram till den 19 februari bedriver man därför under måndagar och torsdagar en form av ”prova på verksamhet”.

– Rent generellt ser man ett ökat intresse för karate, -roligt att se att redan så många ungdomar kommer hit för att prova på. Här finns ungdomar från Vittsjö, Bjärnum, Röke med omnejd. Gruppen som startade i fjol, är idag ca 10 unga pojkar och flickor, som redan varit med om sin första gradering, säger Urban Andersson.
Urban som är ordförande i Svenska Karateförbundet har själv hållit på med karate i 34 år och har nu svart bälte av fjärde dan.
Urban med sin erfarenhet är naturligtvis klubbens huvudinstruktör och bedriver nybörjarträningen tillsammans med Ola Andersson, Malin Fernebrand och Robert Renner.

Malin Fernebrand och Robert Renner tränade nya intresserade ungdomar

Ola Andersson berättar att sporten har inga åldersgränser. Träningen passar verkligen alla åldersgrupper, man ökar sin styrka, uthållighet, balans och koordination. Flera pensionärer har visat intresse, tillägger Ola.

Att som åskådare betrakta träningen är imponerande. Man slås direkt av under vilken disciplin allt bedrivs. Sporten kommer från Japan och många av ritualerna finns med. Ödmjukhet, artighet är något som redan syns mycket tydligt bland inte minst ungdomarna.

Efter ungdomsträningen fortsatte de redan etablerade utövarna

Under påskhelgen hoppas klubben kunna genomföra sitt första träningsläger. Framöver räknar men även med att starta samarbete i form av tävlingar och träningsläger med andra lokala klubbar.

Vill du veta mer finns klubben på Facebook med sökadressen https://www.facebook.com/pages/Vittsj%C3%B6-Shotokan-Karateklubb/296823177163955 (Går bra att klicka på länken!)

Top