Vittsjö övertygade på Österås

HÄSSLEHOLM. På ett riktigt blåsigt ock kallt Österås mötte under lördagen Vittsjö GIK damlag det danska laget Fortuna.

Del av laget inför säsongen 2015. Skall detta bli det nya "skrällaget"?

För Vittsjös del var mötet det första av ett antal som nu står på tur innan den damallsvenska tabellen drar igång i april. För danska Fortuna är det nästan tvärtom, för deras del återstår endast två veckor innan den danska damserien startar. Matchen kom att sluta 0-0, de vassaste målchanserna var det dock Vittsjö som svarade för. Nu var väl inte målresultat det viktigaste utan i stället matchträning och att se hur spelarna fungerar tillsammans som lag. Detta gav verkligen mersmak!

I hemmalaget var det flera av årets nya spelare som visade sina styrkor. Visst ser det riktigt bra ut inför den kommande säsongen. Cecilie Breil Kramer (bild till höger) verkar vara säkerheten själv i målet.

Lisa Klinga, (bild ovan) med flera säsonger i Tyresö och senast i norska Avaldsnes där hon deltog från start i Champions League-finalen i slutet av maj i fjol kommer säkert att bli en stor tillgång för laget.

Ytterligare ett glädjande tillskott är "super"-snabba Michelle Pau (bild till höger). Skall bli kul att se vad hon tillsammans med Jane Ross kommer att skapa för Vittsjölaget.

Vi skall inte glömma Shelina Zadorsky (bild ovan) som också verkligen övertygade på Österås. Shelina kommer närmast från Perth i Australien och är i första hand tänkt som mittback, men kan mycket mer!
Michell är från Blue FC i den amerikanska proffsligan och användbar på båda sidorna, både som back och mittfältare. Både Shelina och Michell visade under matchen att de även har bra och känsliga vänsterfötter.

Även fjolårets nyförvärv Antonia Göransson kom igång riktigt ordentligt i andra halvlek. Hon visade flera gånger att hon är riktigt säker med bollen i närkamper.

På bänken satt 17-åriga talangen Linnéa Jonasson från Hässleholm. Hennes rehabilitering efter korsbandsskadan flyter idag på utan några bakslag. Skall bli kul att se Linnéa, som säkert redan är riktigt spelsugen komma med i laget.

-Ja, helheten av att ha sett matchen kan lätt sammanfattas i att detta ser riktigt, riktigt  lovande ut för Vittsjö inför 2015 års damallsvenska seriespel. Vi skall inte glömma att i år har Vittsjölaget, till skillnad från tidigare år, redan i februari ett i stort sett komplett lag och att man nu även spelat sin första träningsmatch på ett övertygande sätt.

Efter matchen berättar en mycket nöjd Thomas Mårtensson, att fler träningsmatcher nu står på tur. Redan nästa helg åker vi till Oslo för ny match.

Tränarlaget Thomas och Denise har all anledning att vara nöjda så här långt.

Visst ser det bättre ut i år, vi har i stort sett hela laget på plats. En stor eloge till klubbledningen som jobbat så bra med rekryteringen. Som det ser ut nu, kommer vi att vara väl förberedda då seriespelet startar med bortamatch mot Piteå, avslutar Thomas.

Ja, vi har säkert extra anledning att besöka Vittsjö Idrottspark framöver. Som det ser ut just nu verkar det mycket lovande för riktigt trevlig underhållning inte minst på hemmaplan i Vittsjö. Naturligtvis är det fortfarande så att Publiken kan påverka ett matchresultat genom sitt engagemang, framförallt i de svåra matcherna. Med all säkerhet kommer det flera sådana matcher framöver.

Du vet väl att det är hög tid att gå med i den så kallade "300-klubben"! Gå in på WGIK hemsida eller besök Sven på ICA, så fixar han ditt medlemskap i klubben!

Top