Hanna Simonsson ansluter till Vittsjö GIK truppen

VITTSJÖ. Hanna Simonsson är fostrad i Vittsjö GIK sedan dagen hon bestämde sig för att börja spela fotboll. Hon har under försäsongen tränat och spelat med A-truppen. Hanna som fanns med även under 2014 spelade då bara en match men går nu fullt ut in som en del av Vittsjö GIK A- trupp.

Olof Sixten sportchef för Vittsjö GIK skriver i ett pressmeddelande; -Ett naturligt steg för oss och Hanna. Ett naturligt steg för en mycket lovande spelare som varje dag tar nya steg i sin fortsatta utveckling till att bli en tongivande spelare i Damallsvenskan. Hanna har varit hos oss i Vittsjö GIK i många år så vi har haft förmånen att följa hennes utveckling på nära håll. Hanna har även varit en del av vårt framgångsrika Talangprojekt som vi bedrivit under ett antal år. Förra året var Hanna tillsammans med bland annat Linnea Jonasson en del av projektet och även Linnea är idag en del av A-truppen.

Att vi får förmånen att arbeta vidare tillsammans med talanger som Hanna är givetvis oerhört stimulerande och berikande. En etablering av elitverksamhet tar några år att bygga upp och det är viktigt att jobba långsiktigt. Hannas steg in i Damfotbollens finrum är ett tydligt tecken på den strategin.

Top