Vittsjö vann premiärmatchen mot svårspelade Piteå

PITEÅ. Vittsjö besegrade Piteå på LF Arena med 1-0. Vilken drömstart av damallsvenskan vårt hemmalag nu har fått!
Det var på en under söndagen dimmig och kylslagen LF Arena, där snöhögarna fortfarande finns kvar utanför konstgräsplanen som hemmalaget Piteå inför 1051 åskådare besegrades av Vittsjö.

Kirsty blev matchvinnare!

Det kom att bli en jämn match med ett visst övertag för Piteå under den första halvleken. Tyvärr råkade Sandra Adolfsson i den 22:a minuten ut för en skada som dessvärre såg illa ut. I detta läget en befarad knäskada, uppdateras senare till en fotskada. Vi hoppas att skadan inte är allvarlig. Den första halvleken som på grund av skadan förlängdes med fem minuter slutade oavgjort.

Redan från start efter pausvilan ökade Vittsjö tempot och viljan i spelet. Detta resulterade i ett ökat spelövertag för just Vittsjö. I den 66 minuten kom även inte helt oväntat målet. På passning av Jane Ross sköt Kirsty Yallop ett rutinerat skott, en ”lyra”, helt otagbar för Piteås målvakt. Vittsjö fortsatte matchen med ett visst spelövertag samtidigt som man visade upp ett mycket starkt försvar.

De 1051 åskådarna på LF Arena, fick denna gången konstatera att det var Vittsjö som efter premiärmatchen kunde åka hem med tre välkomna poäng i bagaget