VGIK Träningsläger 2-3 maj 2015


Vi började med att samlas på idrottsplatsen kl 8.00 för gemensam frukost och genomgång av dagen. Sedan blev det uppvärmning och vi började med att träna häcklöpning med nya häckar. Efter det tränade vi höjdhopp och sedan längdhopp. Efter 2,5 timmes träning var de aktiva hungriga och det blev pastasallad i klubblokalen innan vi begav oss ut till OK stugan på cyklar och i bilar.
Väl ute i stugan packade barnen ivrigt upp sina sovsäckar innan det var dags för löpträning. Vi sprang ut i skogen i mysiga Ubbalt och ner till Getahålan där vi delades upp i två lag. Här sprang vi ”idioten” i sanden och sedan blev det löpning i en brant backe. Vi avslutade i skogen med att lagen skulle få hämta olika saker på snabbast tid.
För att ta oss tillbaka till stugan sprang vi stafett där de aktiva fick springa en sträcka var ända fram till stugan. Efter en liten paus var det dags för femkamp. Lagen fick hoppa säck, balansera med ägg, få ner penna i en flaska, kasta prick och avslutningsvis äta ett godissnöre utan händerna. Lagen kämpade väl och det var mycket jämnt.
På kvällen blev det pizza, ännu mer lekar och bus och kl 22.30 hade alla barnen somnat.
Söndagen började med frukost så att alla orkade bege sig ut i skogen igen för löpträning. Här kämpade alla på slingan och avslutade med att ta sig upp för den stora backen igen.
Väl tillbaka i stugan bjöds det på lunch innan det var dags att säga hej då till trötta och fnittriga kämpar. Ett läger med mycket skratt och bus!
/Tränarna Cecilia Frank, Håkan Andersson och Sara Jönsson

Top