Stor Skandal vid damfotbollsmatchen mellan Kristianstad och Örebro!

KRISTIANSTAD. Kristianstad DFF tog på tisdagskvällen på sin hemmaplan Vilans IP, mot Örebro i den damallsvenska serien. Då endast en kvart återstod tog domaren beslutet att ställa in matchen. Planen ansågs vara i både för dåligt och för farligt skick!

Inför mötet mellan KDFF och Örebro hade det enligt uppgift utförts någon form av dränering på Vilans IP, vilket gjort att man grävt ett antal diken på planen. Missen upptäcktes, men alldeles för sent. Trots försök från bland annat vaktmästarna att fylla igen dikena blev detta inte bra. Då endast en kvart återstod till avspark, som var satt till 19.30, underkände rutinerade domaren Annika Andric helt rätt planen. – Det var av ren säkerhet för spelarna. Man sjunker ner på de uppgrävda områdena, dessutom är det för skarpa kanter och marken släpper så fort man trampar där, säger domare Annika.

Planen på Vilans IP har tidigare fått beröm för sin standard. – Det som hänt idag är ett totalt fiasko, erkänner KDFF:s sportchef Henrik Nygren. Vi är mycket besvikna och skäms naturligtvis över det som inträffat.

Nu tvingas Örebro åka hem till mellan- Sverige utan spelad match, på grund av ren klantighet! När den aktuella matchen kommer att spelas är i skrivande stund inte fastställt!
Till råga på allt elände skulle dessutom matchen ha sänts i TV4 Sport!

Många frågor dyker naturligtvis upp, vad hade hänt om motsvarande .......bland herrarna....?? Säkert hade "ramaskriket" varit mycket högre! Media och ansvariga inom fotbollen på riksnivå hade säkert skrikigt ännu högre! Att matchen skulle sänds i TV4 Sport är i detta sammanhang, tror jag, enbart positivt. Vi har redan i SVT under kvällen, flera gånger tagit del av "skandalen i Kristianstad"!

Nu får vi verkligen hoppas att det kommer något gott ur super-skandalen. Jag menar, att detta väcker liv hos de ansvariga inte bara lokalt, utan även på riksnivå! Det handlar faktiskt om damfotboll på elitnivå, detta handlar i grund ock botten säkert om en attitydfråga till svensk damfotboll! Varför spelas inte Svensk Damfotboll på de allra bästa fotbollsplanerna även i storstäderna, med alltid elitdomare, med mer reklam lokalt i syfte att locka större publik till matcherna, för att nämna något som kan och borde förbättras?

Top