Vittsjö GIK vidare i Svenska Cupen

ASARUM. Vittsjö gick som väntat vidare i den Svenska Cupen för damer vid bortamatchen mot Asarums IF FK genom att vinna med 3-0.

Vittsjö tog tidigt ledningen genom mål av Jane Ross. Något senare sköt Johanna Ejdelind ett skott i stolpen som Hanna Simonsson snabbt var framme och 2-0 var ett faktum. Extra roligt naturligtvis för Hanna att få göra mål. Hennes första match efter sin långa rehabilitering, med i matchen o mål direkt! Tyvärr fick Hanna strax innan pausvilan en kraftig smäll i ryggen vilket innebar att hon lämnade plan och ersätts av Therese Björk.

Vittsjö fortsätter att föra matchen och har många chanser till att göra mål men slarvar tyvärr vid flera av avsluten. Kirsty Yallop skjuter från nästan halva plan ett skott som tar i ribban och enligt flera in i mål. Tyvärr dömmer inte domare Nathalie Sjöstrand detta som mål.
Michelle Pao fastställer på inlägg av Björk slutresultatet till 3-0 för Vittsjö. Jane Ross utsågs till Vittsjös bästa spelare vid matchen.

Nu får vi hoppas att inte de skador några av spelarna ådrog sig kommer att påverka inför den damallsvenska söndagsmatchen mot Piteå.

Hoppas vi ses på Vittsjö Arena på söndag!

Top