Jan Jönsson blev boulemästare 2015

VERUM. När Verums Fritidsgrupp arrangerade ”Boulemästaren” för 6:e gången var det 16 deltagare som anmält sig. Tävlingen som är en singeltävling med poolspel och slutspel, är för de trogna boulespelarna som är och tränar vid boulebanorna i Verum, Verums SPF och Fritidsgruppens boule. Kravet är att man tränat minst 3 gånger under året för att få starta i denna tävling.

Deltagarna lottades in i 4 stycken pooler, där de två bästa från varje pool gick vidare till slutspel. Innan kvartsfinalerna startade fanns 3 möjligheter att det kunde skrivas lite historia detta år.

1. De äkta makarna Jan och Maj-Lis Jönsson hade gått vidare från poolspelet, och lottningen hade gjorts så de kunde endast mötas i finalen. Att två äkta makar skulle mötas i en final har aldrig hänt. ( Maj-Lis Jönsson vann VM-Boulen 2014.)
2. Börje Magnusson som vann VM-Boulen 2015 hade också gått vidare och kunde bli den 1:a deltagaren att vinna både VM-boulen och Boulemästaren samma år.
3. Även Sven-Åke Findahl hade gått vidare och kunde bli den 1:a deltagaren att vinna tävlingen ”Boulemästaren” för andra gången. ( Sven-Åke vann denna tävling 2011 )

Nu var det inget av detta som hände, Maj-Lis förlorade sin kvartsfinal mot Börje Magnusson. Börje förlorade semifinalen mot Sven-Åke och Sven-Åke förlorade den spännande och välspelande finalen mot Jan Jönsson med 10 – 13.
De båda finalisterna hade turen på sin sida i poolspelet då de båda hade varsin vinst med 13 -12 och 13-11 i respektive pooler som kvalificerade de båda för slutspelet.

Det var en underbar höstdag denna 10 oktober och trots att tävlingen var några veckor senare än tidigare år var alla nöjda och glada, men allra gladast var segraren Jan Jönsson som bor i Stavshult Verum

Resultat. Kvartsfinaler:

Stina Nilsson – Sven-Åke Findahl 7 – 13 Maj-Lis Jönsson – Börje Magnusson 11 – 13
Håkan Håkansson – Jan Jönsson 9 – 13
Arne Andersson – Stig Nilsson 8 - 13 

Semifinaler:
Sven-Åke Findahl – Börje Magnusson 13 – 2
Jan Jönsson – Stig Nilsson 13 – 5

Final:
Sven-Åke Findahl – Jan Jönsson 10 - 13

Tidigare segrare i denna tävling:
2010 Folke Andersson Vittsjö, 2011 Sven-Åke Findahl Verum, 2012 Allan Månsson Vittsjö, 2013 Stina Nilsson Verum, 2014 Ingvar Larsson Verum

Top