Oavgjort i derby Vittsjö - Kristianstad

VITTSJÖ. De 778 åskådarna på en solig Vittsjö Idrottspark kom att få se en ganska tråkig match, -en typisk ”oavgjortmatch”, där en hel del, för båda lagen, spelmässigt inte fungerade. En match som slutade 1-1.

Kvittering i 92 minuten!

Under den första halvleken var Kristianstad inledningsvis det spelförande laget. Man skapade också sex hörnor men ingen av dessa resulterade i någon farlig situation för hemmalaget. En bit in i halvleken hade Vittsjö fått ordning på sitt spel och matchen övergick till en typisk ”oavgjort” -matchbild.

Stundtals tuffa tag!

Vid halvtidsvilan kunde hemmaltet dock konstatera att vad gäller skott på mål ledde man med fyra skott mot endast ett för gästande Kristianstad.

Emmi Alanen var en Vittsjöspelare som slet mycket under matchen

I den andra halvleken vände matchbilden något och det var Vittsjölaget som verkade mest hungriga på att ta ledningen. I den 68 minuten bytte Sandra Adolfsson med Anna Hjälmkvist och tio minuter senare gick Lisa Klinga ut och in kom Alexandra Benediktsson. Emmi Alanen hade i den 73 minuten ett skott mot Kristianstads mål som dock Moa Olsson i målet tog. 12 minuter senare var det Klara Markstedt som sånär utjämnat. I den 89 minuten tilldömdes Kristianstad straff. Johanna Rasmussen förvaltade denna väl och satte otagbart för Katlynn Fraine bollen i mål.

Klara Markstedt kvitterar i den 92 minuten

I detta läget tappade gästerna koncentrationen och farliga Klara Markstedt gjorde sig i den 92 minuten fri på vänsterkanten och lyckades ur svår vinkel få bollen i mål. Matchen kom därmed att sluta 1-1.

Förtvivlan!

Glädje!

Vid presskonferensen infann sig en både deppad och arg Elisabet Gunnarsdóttir, tränare för Kristianstad. Hon tyckte att Kristianstad spelat en väldigt bra match men att man efter straffmålet helt tappade fokus. Vi visste hur farlig Klara Markstedt är men ändå släppts hon fram. Detta skall bara inte hända, menade en bedrövad Elisabet.

Håkan Magnusson, tränare för Vittsjö var naturligtvis mycket nöjd med kvitteringen. Han nämnde även att vid matchslut var det 9-3 till Vittsjö vad gäller skott mot mål. -Jag är glad över att spelarna aldrig ger upp. Klara är jobbig att möta, detta gav oss också kvitteringen. Vi slarvade i första halvleken, tog för många risker, menade Håkan. Genom bytena i den andra halvleken ville jag få in mer energi och djupledsspel, vilket också det blev, avlutade Håkan Magnusson.

Klara Markstedt berättade att det vid kvitteringsmålet först var en duell mellan henne och Mia Carlsson på västerkanten, -det var otrolig skönt att få sätta dit kvitteringsmålet, avslutade Klara.