VITTSJÖ VANN ÖVER UMEÅ MED 5-0

VITTSJÖ. De 429 åskådarna på Vittsjö Idrottspark fick under söndagen se sitt hemmalag helt dominera i matchen mot Umeå. Det var ett Vittsjölag där allt verkade fungera.

1-0 till Vittsjö är ett faktum

Hemmalaget startade matchen mycket övertygande. Redan efter 3 minuter hade Emmi Alanen ett farligt skott mot Umeåmålet. Det var därför inte oväntat att Clara Markstedt gav Vittsjö ledningen i den 9 minuten, detta på en vacker passning från Linda Sällström. Hemmalaget fortsatte sin dominans och både Clara, Rachel Mercik och Ngozi Okobi var nära att utöka ledningen.

Bollen på väg in i Umeå-målet, 2-0

Genom Emmi Alanen kom också 2-0 i den 37 minuten. Detta var även resultatet då lagen gick till halvtidsvila.

Umeå försökte i inledningen av den andra halvleken få grepp om matchen.

Sandra Adolfsson sätter 3-0

Detta punkterades dock av Sandra Adolfsson redan i den 51 minuten då hon gjorde ett riktigt vackert mål och gav hemmalaget ledning med 3-0. Vittsjö fortsatte köra sin fina lagmaskin där ”allt” verkade fungera. Därför var det inte oväntat att farliga duon Linda Sällström och Clara Markstedt genom var sitt mål ökade ledningen till både 4-0 och 5-0. Detta kom även att bli slutresultat då domare Laura Rapp efter fyra minuters tillägg blåste av matchen.

Daniel Doverlind, tränare för Umeå menade att det kändes som vi var med i matchen under första halvlek. Vi spelade lite för smått och fick inte tag på Vittsjö. Vittsjö spelade dessutom mycket bra och gjorde fina mål, avslutade Daniel.

En glad Thomas Mårtensson, tränare för Vittsjö tyckte att laget spelat en jättebra match. Bra fart i box, bra tillbakaspel, bra på att vinna boll och genom hela matchen bra koll på Umeå-laget. Bra tålamod med bollen. Dessutom kul att se att så många vill göra mål, avslutade Thomas.

Clara Markstedt berättade att hon trivdes i sin nya roll. Mycket spring och kämpa och det är precis detta jag gillar, berättade Clara.

Emmi Alanen menade att hela laget spelat en mycket bra match. Alla är delaktiga i vår vinst, jättekul, menade en glad Emmi.

Redan nu på onsdag gäller för Vittsjölaget en bortamatch mot Piteå detta följt nästa söndag, av åter en hemmamatch. Då är det Rosengård som gästar Idrottsparken.