VITTSJÖ TOG TRE POÄNG EFTER RYSARE

MALLBACKEN. Vittsjö kunde lämna Värmland med tre poäng i bagaget. Detta efter en riktig rysare under andra halvlek. Vittsjö vann bortamatchen med 2-1.

Det var Vittsjö som dominerade den första halvleken. Redan i matchens andra minut var sin vana trogen Clara Markstedt framme med ett skott värt ett bättre öde. Även Therese Björck och Linda Sällström var nära ett ledningsmål.

Emmi Alanen gav Vittsjö ledningen med 1-0

Det kom dock att bli Emmi Alanen som i den 13 minuten gav Vittsjö en välförtjänt ledning. Vittsjö fortsatte att ha bra grepp och föra matchen. Lagen gick till pausvila med en ledning med 1-0 för Vittsjö.

I den andra halvleken startade Mallbacken betydligt mer offensivt och Vittsjö hade problem att få igång sitt tidigare fina spel. Sex minuter in i halvleken hade före detta Vittsjöspelaren Antonia Göransson ett farligt skott mot Vittsjömålet. I den 61 minuten gjorde Mallbacken ett byte, ut gick Tameka Butt och in kom Zoe Ness. Tameka går ut troligen på grund av skada då hon varit en av Mallbackens dominanter tidigare i matchen. Även Vittsjö gör två minuter senare ett byte där Alexandra Benediktsson går ut och in kommer Nkemjika Ezurike. Kamperna om bollen blir hårdare, detta visar sig bland annat i form av så här långt sju frisparkar fördelat på båda lagen. Mallbacken fortsätter att ha grepp om matchen. Därför är det inte helt oväntat att Julia Karlernäs i matchens 71 minut utjämnar till ställningen till 1-1. Nämnda Julia är sex minuter senare åter framme med ett farligt skott mot Vittsjömålet. I matchens 76 minut tilldelas Sandra Adolfsson varning. Sex minuter senare varnas även Lisa Klinga. Vittsjö gör ett byte där Emmi Alanen går ut och in kommer Ngozi Okobi.

Ngozi Okobi blev matchhjälte genom att göra 2-1 till Vittsjö

Ngozi hinner bara vara med i matchen under tre minuter då hon på fin passning från Rachel Mercik åter ger Vittsjö ledningen i matchen.

Matchens fem förlängningsminuter kom att bli en riktig rysare, där såväl Zoe Ness och Kirsty Yallop (tidigare Vittsjöspelare) sköt farliga skott mot Vittsjömålet. I den 95 minuten blåste domare Martin Segerud inför de 526 på Strandvallen av matchen som blev en vinst med 2-1 för Vittsjö.

På lördag den 1 oktober klockan 14 spelar Vittsjö hemma på Idrottsparken, detta mot Kvarnsverden IK. En match som säkert även den kommer att bli en rysare!