Vittsjö spelade oavgjort i derbyt mot Kristianstad

KRISTIANSTAD. På ett kallt, blåsigt Vilans idrottsplats i Kristianstad spelade Vittsjö under lördagen oavgjort 1-1 mot hemmalaget Kristianstad DFF. En resultat som Kristianstads tränare var riktigt nöjd med.

Den första halvleken bjöd på ett Vittsjö som redan i den första minuten skapade hörna. Clara Markstedt var ett flertal gånger sånär att rinna igenom, men blev dömd för offside.

1-0 till Vittsjö

I den 28 minuten i en tilltrasslad situation i Kristianstads målområde var Emmi Alanen framme och 1-0 till Vittsjö var välförtjänt ett faktum. Sju minuter senare reducerade Therese Ivarsson genom ett vackert nickmål. Många tyckte säkert att domare Alicia Westman var aningen hård då hon dömde gult kort på Sandra Adolfsson i den 36 minuten. Lagen gick till halvtidsvila med resultatet 1-1 på matchtavlan.

Hård kamp om bollen

Vittsjö var flera gånger nära att ta ledningen i den andra halvleken

Kristianstadspelare räddar i slutminuterna, nästan på mållinjen.

Under den andra halvleken var det Vittsjö som stod för det bättre spelet. Detta visade sig bland annat i form av sju skapade hörnor för Vittsjö. Kristianstad visade upp ett bra försvarsspel men skapade inte värst mycket framåt. Matchbilden under den andra halvleken blev ett fortsatt stundtals riktigt hårt närkampsspel. Kanske var den ojämna spelplanen en bidragande orsak till flera felstudsande bollar.

Thomas Mårtensson, tränare för Vittsjö menade att detta var den fjärde matchen utan förlust för Vittsjö. Vi hade svårt att få igång vårt spel, det blev för många tilltrasslade situationer. Det blev lite bättre under 2:a halvlek. Kristianstad var dock duktiga på att stänga vårt spel. Det blev en fysisk match. Dock skönt med en poäng borta.

Elisabet Gunnarsdottir, tränare för Kristianstad menade att Vittsjö spelat som hon förväntade sig. Det blev inte en rolig match att titta på, mycket kamp men vi gör det bra. Jag är nöjd med en poäng mot Vittsjö. Denna poäng är dessutom mycket viktig för oss.