Vittsjö GIK bygger stabil grund och satsar samtidigt framåt

 

VITTSJÖ. VGIK ökar sin tidigare satsning på ungdomsverksamhet, nu tillsammans med Henric Fröjd! 

Tanken är att Henric kommer att ansvara för uppbyggnad av föreningens akademiverksamhet genom ett vidare samarbete med föreningarna i regionen. Man hoppas naturligtvis att aktuella föreningarna vill fortsätta att vara med och forma morgondagens fotbollsspelare och ledare. ”Fotboll för livet” är ledorden som nu gäller.

Henric Fröjd kommer att vara en stor resurs för klubben i detta avseende. Han har stor erfarenhet efter många år som tränare både för ungdomar och seniorer. Henric har även varit aktiv med olika uppdrag för Skånes FF i snart 15 år. Uppdragen har handlat om spelar- ledar- och förenings­utveckling och han har dessutom varit instruktör för Svenska FFs tränarutbildningar.

Erika Nilsson, ordförande i Vittsjö GIK:s damsektion säger; Vittsjö GIK Hässleholm vill med denna satsning ytterligare lyfta fram flick- och damfotbollen i Vittsjö men även i hela Hässleholms kommun och närliggande områden. Genom samverkan med föreningar och näringsliv hoppas vi att vi kan få fler tjejer att spela fotboll längre upp i åldrarna.

Top