Effektivare Vittsjö vann derbyt mot Kristianstad

 

KRISTIANSTAD. Hemmalaget hade förvisso chanserna men gästande Vittsjö var det effektivare laget och vann derbyt med 1-0.

Derbyt mellan Kristianstad och Vittsjö kom att bli en riktig rysare inte minst för de 812 åskådarna som fanns på Vilans IP.

Efter en vacker passning från Alexandra Benediktsson in bak KDFF backlinje var snabba Linda Sällström först och lobbade elegant in matchens enda mål bakom Brett Maron i hemmamålet. Därefter blev det mycket bollinnehav för hemmalaget.

Linda Sällström gjorde 1-0 till Vittsjö

I den 12 minuten var Amanda Edgren sånär att kvittera men bollen tog i målställningen. Även Rita Chikwelu hade flera möjligheter för hemmalaget. Hanna Sandström kom helt fri med Shannon Lynn i Vittsjömålet, där Shannon genom en benparad visade sin höga klass. Lagen gick till halvtidsvila med ledning med 1-0 för gästande Vittsjö.

Den andra halvleken kom vad gäller bollinnehav helt att domineras av hemmalaget. Vittsjös fina och effektiva försvarsspel gjorde dock att Kristianstad trots inte mindre än åtta hörnor inte lyckades reducera. Närmare än två, på grund av offside bortdömda mål, kom inte hemmalaget Kristianstad. Naturligtvis skall vi glädjas åt Vittsjös fina försvar, där rutinerade Ifeoma Dieke är en viktig kugge.

Då domare Malin Johansson i den 93 minuten blåste av matchen kunde glädjande Vittsjölaget konstatera att man för första gången vunnit mot Kristianstad på Vilans IP. Dessutom åker man tillbaka till Vittsjö med tre poäng i bagaget.

Att vinna derby mot Kristianstad i premiären är i sig en bragd. Den blir inte mindre om vi ser till att toppspelare som Emmi Alanen, Emma Lundh, Clara Markstedt och Hannah Wilkingson inte var disponibla under dagens match.

Nästa damallsvenska match genomförs för Vittsjölaget på hemmaplan. På lördag, den 22 april är det Eskilstuna United DFF som gästar Idrottsparken i Vittsjö. Matchen startar klockan 15.

Top