Vittsjö och Eskilstuna delade poäng på Vittsjö Idrottspark

 

VITTSJÖ. På ett kallt och blåsigt Vittsjö Idrottpark tog hemmalaget emot fjorårets damallsvenska trea, med andra ord Eskilstuna United DFF. En match som kom att sluta oavgjort 1-1.

Ebba Hed har gjort 1-0 till Vittsjö

Eskilstuna startade mest offensivt och hade bland annat skapat tre skott mot Vittsjömålet redan efter tio minuter. I matchens 17 minut slog Ebba Hed en hörna från höger. En bra skruv och (kanske) lite hjälp av vinden gjorde att Vittsjö tog ledningen med 1-0. Eskilstuna fortsatte att skapa farligheter. I detta läge spelade Vittsjö ett utmärkt försvarsspel och Shannon Lynn i Vittsjömålet var säkerheten själv. Då lagen gick till halvtidsvila var ställningen fortsatt 1-0 till hemmalaget.Redan vid start av den andra halvleken gjorde Vittsjö ett intressant byte. Ut gick Amanda Persson som slitit mycket under den första halvleken och in kom nr 2 Osinachi Marvis Ohale. (anlände till truppen under torsdagen). Efter att följt Ohale på planen under andra halvleken kan man redan nu se att hon är mycket rutinerad och kommer säkert att tillföra laget mycket. Halvleken kom att präglas av fortsatt dominans vad gäller bollinnehav för Eskilstuna. Samtidigt fortsätter Vittsjö sitt utmärkta försvarsspel. I detta läge bygger Vittsjös taktik mycket på kontringar. Det är naturligtvis Linda Sällström som är Vittsjös vapen framåt. Men glädjande noterar vi att även Hannah Wilkinson (som avlöste Sandra Adolfsson som fick känning i en vad) och Rachel Mercik är mycket vassa framåt. Båda med farliga skott mot Eskilstunamålet. I matchens 73 minut kommer inte helt oväntat reduceringen genom Mimmi Larsson. Detta efter en fin passning från Ingrid Schjelderup som helt ställde Shannon Lynn i Vittsjömålet. Efter två minuters tillägg blåste Malin Johansson av matchen.

Detta var en bra bortamatch menade Viktor Eriksson, tränare i Eskilstuna. Vittsjö är erkänt starka hemma. Tycker dock att det är lite surt med bara 1 poäng för oss. Vi forcerade väldigt bra i slutet av andra, men.. Vad gäller bortdömt offsidemål för Eskilstuna menar Viktor att det alltid är domaren som dömmer.

Vi tappar i andra, menar Thomas Mårtensson, tränare för Vittsjö. Vi får inte glömma att vi just mött Eskilstuna som i fjol slutade trea i tabellen, påpekar Thomas. Dessutom gjorde vi en riktig kämpainsats mot Kristianstad förra helgen. Jag är mycket nöjd med 4 poäng av 6 möjliga, otroligt bra, fortsätter Thomas. Vi tappar i den andra halvleken men försvarar oss bra. Jag är glad över att laget visar hög moral och enormt med kämparanda.

Ebba Hed var naturligtvis glad över att återigen ha gjort allsvenskt mål. Denna gången var det första gången hon gjorde mål på en hörna. ”Naturligtvis inväntade jag rätt vind och la sedan till lagom skruv o så blev självklart mål”. Nä, -det var nog mer menat som ett bra inlägg till mina lagkamrater i målgården. Kul med tur ibland menar en mycket glad Ebba Hed.

Några bilder från matchen:

1-0 för Vittsjö, -halvsekunden senare!

 

Glädjen var naturligtvis stor!

 

Hannah Wilkinson skall bli intressant att följa.....kan säkert tillföra laget mycket...

 

- liksom Osinachi Marvis Ohale som redan från start visade på stor erfarenhet och skicklighet.

 

 

Top