Rosengård storspelade i derbyt mot Vittsjö

 

VITTSJÖ. De 946 på Vittsjö Idrottspark fick redan från matchstart se ett Rosengård som tog ett fast grepp om matchen. Under första kvarten kom även två mål för gästerna. Matchen slutade 3-0 för Rosengård.

Rosengård tog direkt kommanot i matchen. I den 10 minuten gjorde Lieke Martens 1-0 för gästerna. Fyra minuter senare utökade Lotta Schelin Rosengårds ledning till 2-0. Detta var även ställningen då lagen gick till pausvila.

Rosengård fortsatte sitt fina spel direkt från start i den andra halvleken. I den 70 minuten gjorde Rosengård ytterligare ett mål detta genom Ella Maser.
Vittsjös bästa chans i matchen kom i den 51 minuten då Hannah Wilkinson efter stark närkamp med Rosengårdsspelare fick fram bollen till Linda Sällström som sköt bollen i Zecira Musovics högra stolpe.

Bollen tar i stolpen

Vittsjö fick ett mål bortdömt i den första halvleken

Rosengårdtränaren Jack Majgaard Jensen var naturligtvis nöjd med matchen. Skönt med en riktigt bra genomförd match efter att vi haft det tufft i inledningen av serien, berättade Jack. Vi har tränat en del på naturgräs inför denna matchen. En av våra bättre matcher så här långt, avslutade Jack.

Lotta Schelin tyckte det kändes skönt med tre poäng. Skönt att få genomföra en bra match, det stärker vårt självförtroende, menade Lotta.

Vi levde inte upp vårt bästa försvarsspel idag, säger Thomas Mårtensson, tränare i Vittsjö. Dessutom krävs det att vi gör mål på våra chanser, om vi ska kunna rubba Rosengård, avslutade Thomas.

Nästa hemmamatch spelas nästa söndag då Linköping gästar Vittsjö Idrottspark.

Top