Skara Sommarlandssprinten – En riktig utmaning för den som vågar

 

Skara. För 21:e året i rad hölls en av Sveriges mest spektakulära sprintorienteringstävlingar inne på Skara Sommarland. Med närmare 2500 startande, fördelade på vanliga tävlingsklasser, öppna motionsklasser och extra kluriga specialklasser.I år antog några modiga Torfinndeltagare utmaningen att delta i specialklassernaExtravaganza.

Prick klockan nio på söndagsmorgonen gick starten för de första Extravaganzaklasserna, H21 och D18. Därefter startade de övriga klasserna var tionde minut för att det inte skulle bli för trångt mellan attraktionerna inne på sommarlandet. Kontrollerna satt vid dinosaurier, inuti fontäner och ute på öar dit du var tvungen att simma för att ta dig.

Målkontrollen med tävlingscentrum i bakgrunden


En dinosaurie vid starten

Inför tävlingen skrev arrangörsklubben IK Gandvik följande om Extravaganzaklasserna- För dig som söker större utmaningar, som tål mentala utmaningar utöver det vanliga, för dig som kan bibehålla tankeförmågan till sista metern, för dig som kan tänka dig, och ta dig, under ytan, förbi kartan, för dig som mentalt kan vara på fler än två ställen samtidigt, för dig som vill ha lite extra knorr på orienteringen.

Första masstarten för Extravaganzaklasserna - herrar 21 och damer 18 ger sig iväg.

För de som har varit med och sprungit dessa Extravaganzabanorna i flera år har fått uppleva en hel del spännande varianter på sommarlandskartan. Den har varit helt spegelvänd, klippt i bitar som sedan har bytt plats, suddad på många ställen med mera. Ett år hade ingenting på kartan rätt färg samtidigt som den var spegelvänd. Det kluriga är att ingen får reda på vad som är ”fel” på kartan förrän i det ögonblicket starten går. I år saknades två stora delar av kartan, några höjdkurvor var borttagna och en bro saknades vilket gjorde vägvalen luriga vid flera tillfällen.

Extravaganzakartan. Två stora bitar var bortplocklade och det saknades en bro vid åttonde kontrollen.

För klubbmedlemmarna i OK Torfinn gick det bäst för skribenten själv, som sprang på tiden 22:46, dryga 4 minuter efter segraren i Extravaganzaklassen D21.

Efter tävlingen var det hopp och lek, och glass och grillning,inne på sommarlandet hela dagen.


Efter tävlingen badas och åks det för fullt av de tävlande på Sommarlandets alla attraktioner

Top