Vittsjö gav Svenska mästarna en bra match

VITTSJÖ. De 513 på Vittsjö Idrottspark fick se ett hemmalag som imponerade och gav svenska mästarna en tuff match. Linköping vann till slut dock med 2-0. Vittsjö har nu spelat två riktigt svåra matcher på rad.

Vittsjö öppnade matchen riktigt bra. Betydligt bättre än i matchen mot Rosengård. Redan från start syntes flera fina prestationer, hemmalaget höll i bollen och skapade även del chanser. Vittsjös försvar visade åter sin stabilitet och Linköping hade stora problem att skapa verkliga farligheter.

Tyvärr råkade Clara Markstedt i den 10 minuten ut för en skada. En knäskada och troligen samma knä som hon skadade tidigare. Under den första halvleken i den 15 minuten hade Rachel Mercik ett farligt skott mot Cajsa Andersson i Linköpingsmålet.

Shannon Lynn visade sin skicklighet i målet och avvärjde ett antal skott från Linköpingsspelare. I den 33 minuten fick Linköping en frispark strax utanför straffområdet. Skickligt sköt Marija Banusic bollen rakt i mål, säkert med god hjälp av medvind och att Shannon i Vittsjömålet hade solen rakt i ögonen. Lagen gick till pausvila med en 1-0 ledning för gästerna.

Redan i andra halvlekens första minut utökade Linköping sin ledning till 2-0 detta genom Kirstine Minde. Linköping tog över bollinnehavet mer och mer men Vittsjöförsvaret med inte minst Shannon Lynn och Johanna Andersson fortsatte sitt fina försvarsspel. Resterande del av andra halvleken bjöd på en fortsatt tuff match med en hel del hårda tacklingar, detta naturligtvis på grund av den nivå domare Pernilla Larsson valde att lägga matchen på. Noteras kan att enbart tre skott mot mål presterades av lagen under den andra halvleken.

I matchens fjärde förlängningsminut skadades Alexandra Benediktsson vid en kollision med en Linköpingsspelare. Vi får hoppas att det inte var en allvarlig skada. Detta innebar att Alexandra byttes ut och in kom Emma Nielsen.

Linda Sällström bevakades hårt

Detta såg inte domaren

Tuffa tag

Emmie Alanen fälls 

En betydligt bättre prestation än förra matchen mot Rosengård. Bättre tålamod och ett bättre anfallsspel, detta bådar gott, menade Thomas Mårtensson vid presskonferens efter matchen. Linköping spelar ett gediget spel. Tråkigt med Claras skada, kan dra ut på tiden avslutade Thomas Mårtensson.

Kim Björkegren, tränare för Linköping var väldigt nöjd med matchen. Väldigt kontrollerad match, precis som vi bestämt före matchen. Vi tappade inte fokus under matchen, avslutade Kim.

För Vittsjös del återstår före ett längre uppehåll bortamatchen mot Hammarby. Denna spelas på torsdag kockan 19. Nästa hemmamatch på Vittsjö Idrottspark får vi vänta på till den 19 augusti då Kvarnsveden kommer på besök.

Top