Vittsjö tog välkomna tre poäng mot Kvarnsveden

VITTSJÖ. Inför 429 personer på Vittsjö Idrottspark besegrade Vittsjö gästande Kvarnsveden med 3-1. Det var ett lite nytt hemmalag publiken fick se. Under de senaste veckorna har laget tränat på ett nytt spelsystem.

Lisa Klinga gör 1-0 till Vittsjö

Glädjen var stor då hemmalaget tar ledningen

Vittsjölaget tog ledningen i den 18 minuten genom en hörna slagen av Ebba Hed där Lisa Klinga nickade bollen i mål. Hemmalaget fortsatte med ett bra spel där Ebba Hed i den 38 minuten var nära att utöka ledningen. Det dröjde ända till den 42 minuten för gästerna att få till skott mot Vittsjömålet, där dock Shannon Lynn var säkerheten själv. Lagen gick till pausvila med 1-0 på resultattavlan.

I den andra halvlekens 59 minut blev Linda Sällström brutalt fälld i målgården och fick straff för Vittsjö. Linda placerade säkert bollen bakom Jenny Wahlén i Kvarnsvedenmålet.

Linda Sällström sätter säkert 2-0 till Vittsjö

Gästerna gjorde flera byten för att få till reducering. I den 82 minuten punkterades matchen genom ett vackert mål av Genessee Daughetee då hon på passning från Linda Sällström utökade Vittsjölagets ledning till 3-0.

3-0 till Vittsjö

Genessee Daughetee gjorde 3-0 till hemmalaget

Då två minuter återstod av ordinarie matchtid nickade farliga Tabitha Chawinga på passning från Robyn Decker in ett mål för gästerna. I den 92 minuten blåste domare Lovisa Johansson av matchen som slutade med hemmavinst för Vittsjö med 3-1.

Jonas Björkgren, tränare för Kvarnsveden menade att de förlorade matchen redan då Vittsjö gör 1-0. Sen kom straffen och sedan fick vi en för svår uppförsbacke. Vi var nog lite naiva och tyckte att vi skulle spela ”fin” fotboll, men det straffade sig. Nu har vi fått 6 mål i baken av Vittsjö i år, inte bra.

Thomas Mårtensson, tränare för Vittsjö tyckte att laget spelade lite för krampaktigt under hela första halvleken. Anders har gjort ett fantastiskt jobb vad gäller strukturen på anfallsspelet och det ser man lite av i slutet på matchen. Då kan vi slappna av lite och vända på spelet oftare, hitta längre ner, komma djupare ner. Mer inlägg, så här många hörnor har vi väl knappast samlat ihop på tidigare matcher. Laget gör en fantastiskt insats, det är kanske allsvenskans bästa spelare vi möter. Hela backlinjen gör ett fantastiskt jobb. vi behöver denna ”boosten” för att kunna visa hur bra vi är, avlutar en nöjd Thomas Mårtensson.

En glad Lisa Klinga berättar om sitt mål. En bra slagen hörna av Ebba där jag förstod var bollen skulle komma o sen blev det mål, härlig känsla, berättar Lisa. Detta var även hennes första mål i Vittsjölaget. Vi täckte upp bra i försvaret och hade bra koll på Chawinga.

Redan på onsdag är det åter dags för damallsvensk fotboll på Vittsjö Idrottspark. Då är det derby mot Kristianstad. Förra matchen som spelades på Vilans Ip slutade med vinst för Vittsjö med 1-0. Säkert är gästerna sugna på revansch, med andra ord riktigt upplagt för en spännande match.

Top