Derby Vittsjö - Kristianstad slutade oavgjort

VITTSJÖ. De 956 på plats på Vittsjö Idrottspark fick på onsdagskvällen se en typisk ”Derby-match”. En tät o stundtals lite tuff kämpamatch där Vittsjö återigen visade fint försvarsspel. Kristianstad visade i andra halvlek prov på fint bollinnehav men svårigheter att komma till avslut. Matchen slutade 1-1.

Hannah Wilkingson gjorde Vittsjömålet

Vittsjö startade matchen bra och fick redan i den första minuten till en hörna. Några minuter senare kom även utdelningen genom Hannah Wilkingson som på passning från Ebba Hed säkert satte bollen i mål bakom Brett Maron i Kristianstadsmålet.

Tuffa tag i närkamperna

Varningarna duggade tätt i mitten på den första halvleken. Såväl Ogonna Chukwudi i Kristianstad som Rachel Mercik och Lisa Klinga i Vittsjö fick gult kort inom loppet av fem minuter. Kristianstad tog mer o mer över bollinnehavet och hade genom Rita Chikwelu ett skott i målställningen. Lagen gick till pausvia med en ledning för hemmalaget med 1-0.

I den andra halvleken var det Kristianstad som tog över matchen. I den 54 minuten hade Tine Schryvers ett skott i målställningen. Sex minuter senare var det samme Schryvers som svarade för passning till Mia Carlsson och utjämningen till 1-1 var ett faktum. Halvleken fortsatte med en dominans för Kristianstad som dock hade väldigt svårt att få till sina avslut mot mål. Säkert beroende på ett mycket bra försvarsspel från Vittsjö. Domare Sara Persson blåste efter två minuters förlängning av matchen som slutade oavgjort 1-1.

Nästa match för Vittsjö är den 3 september och då mot Rosengård följt av en hemmamatch mot Piteå söndagen den 10 september.

Top